Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι κρύβεται πίσω από την εθελουσία έξοδο έως 2000 εργαζομένων της Εθνικής; Το σχετικά γερασμένο προσωπικό της Εθνικής αντικαθίσταται από τους νεότερους εργαζομένους της Eurobank – Στα 160 εκατ το κόστος ή 80 χιλ ανά εργαζόμενο

   Τι κρύβεται πίσω από την εθελουσία έξοδο έως 2000 εργαζομένων της Εθνικής; Το σχετικά γερασμένο προσωπικό της Εθνικής αντικαθίσταται από τους νεότερους εργαζομένους της Eurobank – Στα 160 εκατ το κόστος ή 80 χιλ ανά εργαζόμενο
Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την εθελουσία έξοδο των 2000 εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας;
Η απάντηση είναι όχι σύνθετη αλλά απλή.

Το νέο σχήμα Εθνικής-Eurobank θα διαθέτει πάνω από 53 χιλιάδες εργαζομένους εντός και εκτός Ελλάδος.
Συγκεκριμένα το νέο σχήμα αριθμεί αθροιστικά 53.156 εργαζόμενους η Εθνική 34.000 και η Eurobank 19.156
Τα καταστήματα και σημεία πώλησης φθάνουν τα 2.819 και συγκεκριμένα 1.655 η Εθνική 1.164 η Eurobank.
Στην Ελλάδα, το δίκτυο των καταστημάτων διαμορφώνεται στα  991 καταστήματα εκ των οποίων τα 524 ανήκουν στην ΕΤΕ και τα 467 στη Eurobank.
Ηλικιακά το προσωπικό της Εθνικής είναι πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου, μπορεί να ειπωθεί ότι διαθέτει ίσως το πιο γερασμένο προσωπικό καθώς βρίσκονται περισσότεροι εργαζόμενοι  πιο κοντά στην συνταξιοδότηση.
Πολλοί από τους εργαζομένους και τα στελέχη είναι πολύπειρα,  αλλά χρειαζόταν η ανανέωση.
Όμως σημαντικές αλλαγές επίκεινται και στο εξωτερικό όπου ετοιμάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου περίπου 1200-1500 εργαζομένων.

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Ελλάδα

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 2.000 εργαζομένων υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού κόστους και ενσωμάτωσης των νεώτερων ηλικιακά εργαζομένων της Eurobank.
Σήμερα η διοίκηση της Εθνικής γνωστοποίησε τις προθέσεις της στον Σύλλογο Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και έως την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα έχουν καταθέσει το δικό τους πλάνο.
Οι εργαζόμενοι, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, έχουν διασφαλίσει συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Με βάση πληροφορίες,  η μέση μεικτή αποζημίωση εκτιμάται στα 80 χιλ. ευρώ ανά εργαζόμενο.
Συνολικά στην Εθνική, το πρόγραμμα θα κοστίσει περί τα 160 εκατ. ευρώ.
Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θεωρείται λογική κίνηση καθώς απλά το νέο σχήμα Εθνικής - Eurobank είχε και θα έχει υπεράριρθμο προσωπικό.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:10)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης