Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

JP Morgan: Γρίφος για τις διεθνείς αγορές το α' 6μηνο του 2013 - Η διόρθωση μπορεί απλά... να μην έρθει! Αναζητείται... καταλύτης να οδηγήσει τα χρηματιστήρια σε πτώση, αλλά δεν υπάρχει!

JP Morgan: Γρίφος για τις διεθνείς αγορές το α' 6μηνο του 2013 - Η διόρθωση μπορεί απλά... να μην έρθει! Αναζητείται... καταλύτης να οδηγήσει τα χρηματιστήρια σε πτώση, αλλά δεν υπάρχει!
"Η διόρθωση των διεθνών αγορών που όλοι περιμένουν... μπορεί απλά να μην έρθει!".
Αυτό είναι το μήνυμα της JP Morgan προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο οι ανά τον κόσμο αναλυτές στοιχηματίζουν πως μετά το ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων - που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην τρέχουσα συγκυρία - η διόρθωση είναι αναπόφευκτη.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, Ιανουαρίου, όταν οι αγορές κατέρριπταν το ένα υψηλό ρεκόρ μετά το άλλο, η πλειοψηφία των επενδυτών έσπευσε να προειδοποιήσει πως το ράλι θα σταματήσει - ίσως και εντός του Φεβρουαρίου - και θα ακολουθήσει η διόρθωση.
Ωστόσο, σε εξαιρετικά διαφορετικό μήκος κύματος έναντι των άλλων αναλυτών, η JP Morgan δηλώνει: Η πολυπόθητη διόρθωση των αγορών μπορεί τελικά να μην... συμβεί!
Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές, ο Tom Lee, στρατηγικός αναλυτής του οίκου αναφέρει: Κατά την άποψη της JP Morgan, το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι... ένας γρίφος για τις διεθνείς αγορές!
Όπως τονίζει, είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για επικείμενη διόρθωση των αγορών, δεδομένης της ενίσχυσης της κινητικότητας των ισχυρότερων hedge funds του κόσμου το τελευταίο διάστημα.
"Βασικό σενάριο του οίκου είναι πως ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, o S&P 500, θα κινηθεί πέριξ των 1.500 μονάδων (τρέχουσα τιμή) για αρκετό διάστημα ακόμη. Αν υπάρξει διόρθωση, θα είναι προς τα επίπεδα των 1.400, ή ακόμη και των 1.350 μονάδων, αλλά όχι ακόμη", εξηγεί χαρακτηριστικά ο Lee.
Ωστόσο, κατά τη JP Morgan, ένα είναι το μείζον θέμα που θα πρέπει τη δεδομένη στιγμή να απασχολεί τους επενδυτές: Ποιος μπορεί να είναι ο παράγοντας εκείνος, που σε ρόλο καταλύτη, θα οδηγήσει σε διόρθωση τις αγορές;
Και εξηγεί ο οίκος: Παραδοσιακά, προτού υπάρξει διόρθωση στα χρηματιστήρια της τάξης του 10-20%, αρχίζει να παρατηρείται μια μεταβλητότητα. Αυτή η μεταβλητότητα έχει να κάνει με το εξής: Οι επενδυτές έχουν ήδη δηλώσει overweight προς τις μετοχές και οι αποτιμήσεις καθίστανται περαιτέρω απαιτητικές.
Αλλά η JP Morgan εξηγεί: Κανένα από όλα τα ανωτέρω δεν έχει ακόμη συμβεί...
"Σε κάθε περίπτωση, συστήνουμε προς τους επενδυτές να παραμείνουν overweight στις μετοχές και να πραγματοποιήσουν αγορές στην πτώση!", σημειώνει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης