Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Τελευταίο έτος ύφεσης για την Ελλάδα το 2013 - Στο 4,2% εκτιμάται η συρρίκνωση του ΑΕΠ - Στο 0,9% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014

Deutsche Bank: Τελευταίο έτος ύφεσης για την Ελλάδα το 2013 - Στο 4,2% εκτιμάται η συρρίκνωση του ΑΕΠ - Στο 0,9% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014
Ύφεση 4,2% προβλέπει για την ελληνική οικονομία κατά το τρέχον έτος, 2013, η Deutsche Bank, στην τελευταία 37σέλιδη έκθεσή της, με τίτλο "Weak growth and new fiscal realism" (Αδύναμη ανάπτυξη και νέος δημοσιονομικός ρεαλισμός), την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, στην εν λόγω έκθεση, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 4,2% φέτος.
Ωστόσο για τη Deutsche Bank το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος ύφεσης για την Ελλάδα, αφού από του χρόνου αναμένει επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.
Μάλιστα ο οίκος τοποθετεί στο 0,9% την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014.
Σχολιάζοντας η Deutsche Bank τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου του 2012, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα, σημειώνει τα εξής:
Η πορεία του ελληνικού ΑΕΠ εμφανίζει ορισμένα σημάδια βελτίωσης.
"Για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6%, ποσοστό μικρότερο από την αντίστοιχη συρρίκνωση του αμέσως προηγούμενου τριμήνου", σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.




Εστιάζοντας η Deutsche Bank, στη συνέχεια της έκθεσής της, στην ευρύτερη πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξηγεί: Τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 ήταν απογοητευτικά. Η Ευρωζώνη έχει βυθιστεί στην ύφεση, αλλά σταδιακά η αδυναμία αυτή θα εξαλειφθεί.
"Η Ευρωζώνη αλλάζει πορεία μετά τη δύσκολη περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2012", υποστηρίζει ο οίκος και εξηγεί: Για το πρώτο τρίμηνο του 2013, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα είναι σχεδόν στάσιμη. Αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει ανάπτυξη.
"Σχεδόν σταθεροποιητικά θα κινηθεί στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά μετά θα έρθει η ανάπτυξη", σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης