Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Credit Suisse: Σημαντική πηγή πολιτικής αβεβαιότητας οι εκλογές στην Κύπρο - Δηλώνει ουδέτερη για τις διεθνείς αγορές βραχυπρόθεσμα... αλλά σύντομα η διάθεση για ανάληψη ρίσκου θα αυξηθεί

Credit Suisse: Σημαντική πηγή πολιτικής αβεβαιότητας οι εκλογές στην Κύπρο - Δηλώνει ουδέτερη για τις διεθνείς αγορές βραχυπρόθεσμα... αλλά σύντομα η διάθεση για ανάληψη ρίσκου θα αυξηθεί
Ουδέτερη (neutral) για την πορεία των διεθνών αγορών στο προσεχές διάστημα δηλώνει η Credit Suisse, στην τελευταία 7σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Fixed Income Strategy Map", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αιτία για την τοποθέτηση αυτή του οίκου συνιστούν, όπως σημειώνεται στην εν λόγω έκθεση, οι σημαντικοί πολιτικοί κίνδυνοι που απειλούν την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές στην τρέχουσα συγκυρία.
Από που πηγάζουν όμως οι κίνδυνοι αυτοί;
Ο οίκος, απευθυνόμενος στην επενδυτική κοινότητα, συστήνει προσοχή, στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων σε:
- Κύπρο (δεύτερος γύρος εκλογών στις 24/2).
- Ιταλία (διεξαγωγή εκλογών στις 24 και 25/2).
- ΗΠΑ (συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό).
Ωστόσο, κατά την Credit Suisse, τα ολοένα και βελτιούμενα οικονομικά - μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται παγκοσμίως το τελευταίο διάστημα καταδεικνύουν το εξής: Σύντομα θα αυξηθεί στους επενδυτικούς κύκλους η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις διεθνείς αγορές.
Ο οίκος, ειδικότερα, εστιάζοντας στις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων που σημειώθηκαν στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου (με έμφαση στην Ισπανία και την Ιταλία), κάνει λόγο για ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ξεκάθαρη ένδειξη ότι το κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώνεται.
Τέλος η Credit Suisse ανακοινώνει πως παραμένει neutral (ουδέτερη) και για τα κρατικά ομόλογα (σε διεθνές επίπεδο), κυρίως για εκείνα διάρκειας από 7 έως 10 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης