Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Schaeuble: Ο σκόπελος της κρίσης δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά η καταστροφή απετράπη - Το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα - Ικανοποητική η πορεία του στο εύρος των 1,33 - 1,35 δολ

Schaeuble: Ο σκόπελος της κρίσης δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά η καταστροφή απετράπη - Το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα - Ικανοποητική η πορεία του στο εύρος των 1,33 - 1,35 δολ
(upd)Ο σκόπελος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, διαμηνύει σε αυστηρό τόνο ο υπουργός Οικονομικών της της Γερμανίας, W. Schaeuble, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η καταστροφή, ήτοι το χειρότερο σενάριο, έχει αποτραπεί...
Νωρίτερα, ο Γερμανός αξιωματούχος ακολουθώντας.. τα βήματα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel, επιχείρησε να υποβαθμίσει και ο ίδιος τις εντεινόμενς ανησυχίες για την άνοδο του ευρώ.
"Το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα", δήλωσε πριν από λίγο ο Γερμανός αξιωματούχος, μόλις ένα 24ωρο μετά την παρόμοια παρέμβαση της Καγκελαρίου.
"Το ευρώ κινείται σε αποδεκτά επίπεδα", πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Καιτόνισε:Αν το ευρώ κινείται στο εύρος των 1,33 -1,35 δολ,τότε η πορεία του χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.
Μόλις χθες και η Καγκελάριος χαρακτήρισε φυσιολογική την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, στα επίπεδα των 1,30 -1,40 δολ.
Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στην ενεργό πολιτική συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ σημείωσε ότι κάποιες χώρες προσπαθούν να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους.
Η άποψη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν του Παρισιού, καθώς η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι το ζήτημα της ανατίμησης του ευρώ πρέπει να αντιμετωπιστεί, καθώς απειλεί την ανάπτυξη της ευρωζώνης.
Όσον αφορά τη γερμανική οικονομία, η Merkel τόνισε ότι η Γερμανία έχει περιορισμένα μέσα για να τονώσει την εγχώρια οικονομία.

(Πρώτη ενημέρωση 15:23)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης