Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα 90-44 εκατ ευρώ τα κέρδη 9μηνου της Alpha – Ανακοινώνονται αύριο το απόγευμα

tags :
 Στα 90-44 εκατ ευρώ τα κέρδη 9μηνου της Alpha – Ανακοινώνονται αύριο το απόγευμα
(upd)Στα 90 με 94 εκατ  ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τα ενοποιημένα μετά φόρων και έκτακτης φορολογίας κέρδη της Alpha bank στο 9μηνο του 2010 σε σχέση με τα 344,7 εκατ ευρώ στο 9μηνο του 2009.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο το  απόγευμα 23 Νοεμβρίου.
Η Alpha bank όπως έχει επισημανθεί διατηρεί ισχυρά κεφάλαια και ικανοποιητικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Μάλιστα πρόσφατα είχε αναφερθεί ότι με  δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 13% και δείκτη πρώτης διαβάθμισης 11,4% και συνολικά ίδια κεφάλαια 5,18 δις ευρώ η Alpha bank αισθάνεται άνετα με τους υφιστάμενους δείκτες της…
Στέλεχος της τράπεζας ανέφερε ότι μόλις πριν ένα χρόνο ολοκληρώθηκε επιτυχώς μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.
Προφανώς κάθε κεφαλαιακή ενίσχυση θωρακίζει την τράπεζα και γεγονός είναι ότι όσο περισσότερο κεφάλαιο έχεις τόσο περισσότερο ασφαλής είσαι και μπορείς να υλοποιήσεις όλα σου τα σχέδια.
Η τράπεζα είναι ασφαλής και θωρακισμένη κεφαλαιακά αναφέρει το ίδιο στέλεχος που όμως δεν αποκλείει στο μέλλον κεφαλαιακή ενίσχυση.
Η διοίκηση αποφασίζει αλλά δεν υπάρχει σχεδιασμός η τράπεζα είναι ισχυρή κεφαλαιακά.
Η Alpha bank είναι γεγονός ότι διαθέτει πολύ καλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και μάλιστα πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στα πρόσφατα stress tests της CEBS.
H τράπεζα ουσιαστικά είναι θωρακισμένη αλλά αν αποπληρώσει τα 950 εκατ ευρώ από τις προνομιούχες μετοχές ίσως θα πρέπει να εξετασθεί νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.
Ίσως από το 2011 να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο η διοίκηση της τράπεζας.

Η κινητικότητα της μετοχής

Τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Alpha bank βρίσκεται στο επίκεντρο. Έχει διακινηθεί σημαντικός όγκος μετοχών και ορισμένοι υπέθεσαν ότι πουλάει κάποιος μεγάλος μέτοχος της τράπεζας.
Μάλιστα αναφέρθηκε αρχικώς το Paramount από το Κατάρ που κατέχει το 4% και το ολλανδικό fund των δασκάλων το ABP που κατέχει περίπου στο 5%.
Με βάση ενδείξεις δεν προκύπτει ότι αυτά τα δύο funds έχουν πωλήσει….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης