Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι απειλές για κατασχέσεις μείωσαν κατά 300 εκατ. ευρώ τα χρέη των πολιτών στις Εφορίες - Νέα «ραβασάκια» σε 100.000 οφειλέτες - Το Γενικό Λογιστήριο επισκέπτονται σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας

Οι απειλές για κατασχέσεις μείωσαν κατά 300 εκατ. ευρώ τα χρέη των πολιτών στις Εφορίες - Νέα «ραβασάκια» σε 100.000 οφειλέτες - Το Γενικό Λογιστήριο επισκέπτονται σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας
Μείωση κατά 302 εκατ. ευρώ σημείωσαν υπό την απειλή της κατάσχεσης, μισθών, συντάξεων και ακινήτων τα χρέη των πολιτών προς τις Εφορίες τον περασμένο μήνα.
Τα «φέσια» από τους φόρους και τα χαράτσια του Μνημονίου υποχώρησαν στα 55,485 δις. ευρώ τον Ιανουάριο από 55,787 δις. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 2012.
Ο στόχος που έχουν βάλει στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την είσπραξη ενός ποσού 775 εκατ. ευρώ από αυτά τα χρέη έως τον Ιούνιο και 1,9 δις. ευρώ συνολικά μέχρι το τέλος του 2013.
Οι Έφοροι ακολουθώντας τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ετοιμάζουν νέα «μπιλιετάκια» τα οποία πρόκειται να αποστείλουν σε 100.000 οφειλέτες του Δημοσίου.
Η νέα αυτή «φουρνιά» σημειωμάτων έρχεται να προστεθεί στα 250.000 που έχουν ήδη ταχυδρομήσει οι Δ.Ο.Υ της χώρας σε φορολογούμενους με ύψος οφειλής έως 10.000 ευρώ. Ορισμένοι από αυτούς τους οφειλέτες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις Εφορίες.
Με τα σημειώματα το υπουργείο Οικονομικών καλούσε τους φορολογούμενους να προχωρήσουν άμεσα στην ρύθμιση αυτών των χρεών ειδάλλως απειλούνται με κατάσχεση του μισθού ή της σύνταξης ή της κατοικίας της οποίας διαμένουν ή με δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Στους εκβιασμούς της Εφορίας υπέκυψαν χιλιάδες φορολογούμενοι οι έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με το κράτος να μαζεύει μέσα στον Ιανουάριο 279 εκατ. ευρώ από αυτά τα χρωστούμενα διαγράφοντας ταυτόχρονα ως ανεπίδεκτα είσπραξης άλλα 24 εκατ. ευρώ.
Τον ίδιο μήνα το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε άλλα 6,3 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ που αναγκάστηκαν να αποδώσουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τις συνεχείς οχλήσεις που δέχθηκαν από τις Εφορίες.
Η υποχώρηση των ληξιπρόθεσμων χρεών γίνεται σε μια στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας ξεκινούν σήμερα να πιάσουν δουλειά στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους με σκοπό τον έλεγχο των εσόδων και των δαπανών του κράτους.
Από το «μικροσκόπιο» της τεχνικής αντιπροσωπείας θα περάσουν επίσης οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και οι δαπάνες για την Υγεία.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης