Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το γνωστό fund Liontrust καθησυχάζει - Οι ανησυχίες για την Ιταλία δεν είναι ικανές να βάλουν φρένο στο ράλι των διεθνών αγορών - Η Ευρώπη δεν είναι τίποτα περισσότερο από το 18% της παγκόσμιας οικονομίας

Το γνωστό fund Liontrust καθησυχάζει - Οι ανησυχίες για την Ιταλία δεν είναι ικανές να βάλουν φρένο στο ράλι των διεθνών αγορών - Η Ευρώπη δεν είναι τίποτα περισσότερο από το 18% της παγκόσμιας οικονομίας
"Οι ανησυχίες για την Ιταλία και κατ' επέκταση για το σύνολο της Ευρωζώνης δεν είναι ικανές να βάλουν φρένο στο ράλι των διεθνών αγορών...".
Τα ανωτέρω δηλώνει κατηγορηματικά ο Jan Luthman, κορυφαίος manager του γνωστού fund Liontrust Macro Equity Income, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις ανησυχίες περί ενδεχόμενης αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.
"Η αβεβαιότητα για το μέλλον της πολιτικής σκηνής στην Ιταλία δεν είναι αρκετή για να σημάνει το τέλος της ανάκαμψης που σημειώνεται στα διεθνή χρηματιστήρια το τελευταίο διάστημα", εκτιμά ο Luthman.
Εστιάζοντας ο ίδιος στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, τόνισε χαρακτηριστικά: Η ξαφνική δυναμική του πολέμιου της λιτότητας Beppe Grillo σηματοδοτεί το εξής: Πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιθανότατα θα πρέπει να επανακαθορίσουν τη στάση τους έναντι της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Αλλά αυτό, συνεχίζει ο Luthman, δεν σημαίνει πως οι διεθνείς αγορές δεν είναι ανθεκτικές. "Τα διεθνή χρηματιστήρια εμφανίζουν εξαιρετικές αντοχές και είναι σε θέση να απορροφήσουν τις ανησυχίες για την Ιταλία και την Ευρωζώνη", εξηγεί χαρακτηριστικά.
Όπως μάλιστα παρατηρεί: Η Ευρώπη δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά το... 18% της παγκόσμιας οικονομίας. Το υπόλοιπο 82% τα πάει μια χαρά.
"Θεωρώ πως πλέον η παγκόσμια οικονομία είναι πιο κοντά στη σταθεροποίηση σε σχέση με το που βρισκόταν πριν από τρία χρόνια", εξηγεί επίσης ο manager του  Liontrust.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί όμως ότι παρά τις bullish (αισιόδοξες) διαθέσεις και προβλέψεις που διατυπώνει ο Jan Luthman για τις διεθνείς αγορές, έχει δηλώσει πως αποφεύγει τις τραπεζικές μετοχές. Γιατί, όπως επισημαίνει, πάντα παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το χρέος των τραπεζών, αλλά και οι αμφιβολίες για το ποιους δανείζουν....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης