Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναστασιάδης: Δεν τίθεται θέμα για haircut στο κυπριακό χρέος - Καμία συζήτηση για εμπλοκή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών - Στόχος η άμεση συμφωνία για το πακέτο διάσωσης

Αναστασιάδης: Δεν τίθεται θέμα για haircut στο κυπριακό χρέος - Καμία συζήτηση για εμπλοκή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών - Στόχος η άμεση συμφωνία για το πακέτο διάσωσης
Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους και συμμετοχής των καταθετών στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.
"Δεν τίθεται θέμα και δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κούρεμα στο κυπριακό χρέος ή στις καταθέσεις των τραπεζών", τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος Κύπριος πρόεδρος.
Ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύθηκε επίσης πως θα εργαστεί στην κατεύθυνση της άμεσης ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας για το κυπριακό πακέτο διάσωση.
"Αναζητούμε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων μας και στο πλαίσιο αυτό θα διαπραγματευτούμε για την ολοκλήρωση της δανειακής συμφωνίας το γρηγορότερο δυνατό" εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.
Στο μεταξύ, υποβαθμίζει το Eurogroup, το ανώτατο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τις προσδοκίες για άμεση επίλυση του κυπριακού ζητήματος.
"Δεν θα υπάρξει άμεσα απόφαση για την Κύπρο", δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup - και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας - Jeroen Dijsselbloem.
Τα σχόλια αυτά του Ολλανδού αξιωματούχου αποκτούν μεγάλη βαρύτητα, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Επί της ουσίας ο πρόεδρός του δαμηνύει πως είναι ακόμη νωρίς να υπάρξει συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης την ερχόμενη Δευτέρα. Ούτως ή άλλως, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων αξιωματούχων παραπέμπουν προς τα τέλη του Μαρτίου τις όποιες ουσιαστικές αποφάσεις για την Κύπρο.
"Πιστεύω ακράδαντα πως θα υπάρξει συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Η τρόικα μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα", δηλώνει την ίδια ώρα ανώτατος Euρωπαίος αξιωματούχος.
"Το αν η Κύπρος αποτελεί ή όχι συστημικό κίνδυνο είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει η τρόικα".
Τα ανωτέρω δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, κληθείς να τοποθετηθεί για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην Ευρωζώνη.
Ταυτόχρονα, εστιάζοντας στην εμπλοκή της Ρωσίας στο κυπριακό ζήτημα, διεμήνυσε το εξής: Η Μόσχα αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αποτελέσει μέρος της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης