Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Goldman Sachs: Συναρπαστική ιδέα... ο πολιτικός εφιάλτης που επικρατεί στην Ιταλία! - Από τη Ρώμη μπορεί να ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή!

Goldman Sachs: Συναρπαστική ιδέα... ο πολιτικός εφιάλτης που επικρατεί στην Ιταλία! - Από τη Ρώμη μπορεί να ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή!
Tην ώρα που ολοένα και περισσότεροι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το πολιτικό χάος που έχει επιφέρει στην Ιταλία το άκρως αβέβαιο αποτέλεσμα που ανέδειξε η κάλπη, υπάρχει ένας αναλυτής που βρίσκει την όλη κατάσταση... άκρως συναρπαστική!
Κι ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι αναλυτές κρούουν "καμπάνακι" για τους κινδύνους που γεννά για το σύνολο της Ευρωζώνης η διευρυμένη πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, ο κορυφαίος οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jim O'Neill, δηλώνει... εκστασιασμένος από τον νέο πολιτικό εφιάλτη που κλονίζει τις αγορές!
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Jim O'Neill, πράγματι το πολιτικό αδιέξοδο της Ιταλίας αποτελεί ένα άκρως εφιαλτικό σενάριο για την Ευρώπη... Αλλά, όπως εξηγεί στη συνέχεια, για τον ίδιο η όλη κατάσταση μοιάζει άκρως θετική! Γιατί; Γιατί από την Ιταλία μπορεί να ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η Ευρωζώνη!
"Αν και παράξενο για πολλούς, θεωρώ άκρως συναρπαστικό το γεγονός πως συντελείται μια αλλαγή, σε μια χώρα το ΑΕΠ της οποίας δεν έχει ουσιαστικά μεταβληθεί, από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ... ήτοι το 1999", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κορυφαίος οικονομολόγος της Goldman Sachs.
"Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία να αποτελέσει την απαρχή... ή το κίνητρο για κάτι καινούριο;" διερωτάται ο ίδιος, παραδεχόμενος πως τα όσα ανέδειξε η κάλπη στην Ιταλία είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για το Βερολίνο.
"Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας δεν είναι άλλο από την έλλειψη πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης. Αυτή είναι και η αιτία που το ιταλικό χρέος πήρε την ανιούσα...", εξηγεί στη συνέχεια ο αναλυτής.
Και προειδοποιεί: Η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή με στόχο τη μείωση του χρέους δεν συνιστά μια έξυπνη - και τελικά ορθή - επιλογή! Αυτό η Ευρωζώνη πρέπει να το αντιληφθεί!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης