Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Eurobank EFG Equities: Στα 5,80 ευρώ παραμένει η τιμή – στόχος για την Alpha Bank – Σύσταση buy για τη μετοχή

Eurobank EFG Equities: Στα 5,80 ευρώ παραμένει η τιμή – στόχος για την Alpha Bank – Σύσταση buy για τη μετοχή
Διατηρεί τη σύσταση buy για τη μετοχή της Alpha Bank η Eurobank EFG Equities. Η τιμή – στόχος  της μετοχής παραμένει στα 5,80 ευρώ.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Alpha Bank ήταν αναμενόμενα και τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων των 75,5 εκατ. ευρώ που κατέγραψε η τράπεζα ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο.
Σημαντικό στοιχείο για την εξισορρόπηση των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας είναι η μείωση των συνολικών λειτουργικών εξόδων. Ωστόσο, η Alpha Bank παρουσίασε αύξηση εξόδων από το 3,4% στο β' τρίμηνο σε 4,7% στο τρίτο τρίμηνο. Η Eurobank Εquities παρουσιάζεται όμως αισιόδοξη ότι η τράπεζα θα πιάσει το στόχο της μείωσης των λειτουργικών εξόδων κατά 2% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν στο 7,7% στο τρίτο τρίμηνο, ωστόσο οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μεγαλύτερη αύξηση. Το κόστος του ρίσκου εκτιμάται στις 169 μονάδες βάσης, οριακά εντός στόχων.
Η πτώση του τζίρου δικαιολογείται βάσει τη μείωση της ζήτησης προϊόντων στη Ρουμανία ενώ τα τραπεζικά διαθέσιμα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων, στοιχείο εμφανώς ενθαρρυντικό αν αναλογιστεί κανείς και τις αναταραχές στη χώρα μέσω κρίσης χρέους στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας ικανοποιεί την Eurobank Equities με το δείκτη Core Tier 1 να διαμορφώνεται στο 8,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης