Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Ασταμάτητο» το αμερικανικό χρηματιστήριο! - «Κατέρριψε» το ιστορικό υψηλό του 2007 ο Dow – Μια «ανάσα» από το υψηλό όλων των εποχών και ο S&P 500...

tags :
«Ασταμάτητο» το αμερικανικό χρηματιστήριο! - «Κατέρριψε» το ιστορικό υψηλό του 2007 ο Dow – Μια «ανάσα» από το υψηλό όλων των εποχών και ο S&P 500...
Θετικές τάσεις επικράτησαν σήμερα, Τρίτη, στη Wall, στον απόηχο των θετικών μακροοικονομικών μεγεθών  των ΗΠΑ. Παράλληλα, ο Dow κατέγραψε ιστορικό υψηλό, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 2007, ενώ ο S&P 500 απέχει μόλις 24 μονάδες από το ιστορικό υψηλό.
Ειδικότερα, ο Dow Jones τερμάτισε στο +0,89% και στις 14.254 μονάδες.
Κέρδη +1,32% κατέγραψε ο Nasdaq για να κλείσει στις 3.224 μονάδες.
Στο +0,96%  και τις 1.540 μονάδες τερμάτισε ο S&P 500.
Απώλειες -1,67% κατέγραψε το ADR της ΕΤΕ στη Ν. Υόρκη, για να κλείσει στα 1,18 δολάρια.
Νωρίτερα, ανοδικά, για 39ο διαδοχικό μήνα, κινήθηκε ο δείκτης υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ, καθώς τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στο 56%, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες.
Ωστόσο, οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει οριακή πτώση στο 55%.
Στους επιμέρους δείκτες, η απασχόληση σημείωσε ισχνή πτώση στις 57,2 μονάδες, ενώ οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο στις 58,2 μονάδες.
Τέλος, ο δείκτης τιμών αυξήθηκε στις 61,7 μονάδες.
Επίσης, στην αναβάθμιση, σε «θετικό» από «σταθερό» προηγουμένως, του outlook της αξιολόγησης της Καλιφόρνια, προέβη ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Παράλληλα, ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Α-» της πιστοληπτικής ικανότητας της αμερικανικής πολιτείας.
Η αναβάθμιση του outlook της Καλιφόρνια αντανακλά, σύμφωνα με τον οίκο, την  ορθή διαχείριση των δημοσιονομικών πεπραγμένων της πολιτείας αλλά και την συρρίκνωση του δανεισμού της.
Την ίδια στιγμή, σε συμφωνία για την πώληση δύο χαρτοφυλακίων με καταναλωτικά δάνεια στις ΗΠΑ κατέληξε η βρετανική HSBC.
Το τίμημα της συμφωνίας εκτιμάται στα 3,2 δισ. δολ.
Το εν λόγω deal εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συρρίκνωσης των αμερικανικών δραστηριοτήτων που εφαρμόζει η βρετανική τράπεζα.
Πησίον της εξαγοράς του μεριδίου 3% της εταιρείας Sharp, βρίσκεται η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Samsung, καταβάλλοντας το ποσό των 107 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Samsung εν αντιθέσει με το πρόγραμμα περικοπών που ακολουθεί, αναμένεται να ολοκληρώσει το deal με την Sharp, αποκτώντας το 3% του μεριδίου της.
Τέλος, δημοπρασία έντοκων γραμματίων διάρκειας 52 και 4 εβδομάδων, αξίας 45 και 25 δισ. δολαρίων αντίστοιχα, προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία των ομολόγων διάρκειας 52 εβδομάδων άγγιξε το 0,085%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στο  4,18.
Στα έντοκα 4 εβδομάδων, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,150% και η κάλυψη στις 4,98.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης