Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στο «στόχαστρο» της τρόικα η… ανεργία – Προ των πυλών η εφαρμογή «εκτάκτου» σχεδίου ανάγκης – Πρόσληψη 400.000 ανέργων με μισθό… 470 ευρώ!

Στο «στόχαστρο» της τρόικα η… ανεργία – Προ των πυλών η εφαρμογή «εκτάκτου» σχεδίου ανάγκης – Πρόσληψη 400.000 ανέργων με μισθό… 470 ευρώ!
Την προώθηση σχεδίου «εκτάκτου ανάγκης» για την αντιμετώπιση της ανεργίας επεξεργάζεται η τρόικα. Το υπό διαβούλευση σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση «ειδικού» μισθού 470 ευρώ για 400.000 ανέργους, οι οποίοι θα «στελεχώσουν» προγράμματα κοινωνικής εργασίας.
Ειδικότερα, η τρόικα προτείνει στο υπουργείο Εργασίας την θέσπιση «ειδικού» μισθού πρόσληψης, το ύψους του οποίου θα οριοθετείται στα 470 ευρώ, δηλαδή 20% χαμηλότερος από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος βρίσκεται στα 586 ευρώ.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», ο εν λόγω μισθός θα περιλαμβάνει μόνο ιατροφαρμακευτική κάλυψη και όχι έτερες ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.
Οι περίπου 400.000 «ευνοούμενοι» άνεργοι θα απορροφηθούν σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο, σε θέσεις κοινωνικών δομών των Δήμων, ενώ η σχέση εργασίας τους θα καθορίζεται από 5μηνες συμβάσεις εργασίας.
Από την πρόταση της τρόικα, αναμένεται να ωφεληθούν κυρίως οι εξής κατηγορίες ανέργων:
1. Οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο
2. Νέοι στην αγορά εργασίας
3. Μακροχρόνια άνεργοι
4. Γυναίκες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης