Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Καλύτερο του αναμενομένου το 9μηνο της Πειραιώς από Euroxx, UBS και Deutsche Bank

Καλύτερο του αναμενομένου το 9μηνο της Πειραιώς από Euroxx, UBS και Deutsche Bank
Παρόλο που οι αναλυτές χαρακτηρίζουν αδύναμα τα αποτελέσματα 9μηνου της Τρ. Πειραιώς, ωστόσο επισημαίνουν ότι είναι καλύτερα από αυτά που ανέμενε η αγορά.
Στη σχετική έκθεση της η Deutsche Bank διατηρεί την τιμή στόχο στα 5 ευρώ και τη σύσταση της διακράτησης (hold), επισημαίνοντας στην τράπεζα ότι θα πρέπει να ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή, ώστε να επιτύχει το όριο του 8% που θέτει η Βασιλεία ΙΙΙ για το δείκτη Core Tier 1. Επιπλέον, στα αρνητικά εντάσσει και την πρόσβαση της τράπεζας στις διεθνείς αγορές δανεισμού, θεωρώντας ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση παραμείνει εκτός αγορών, τότε θα επηρεαστεί σαφώς και η τράπεζα.
Αναφορικά με το 2010, η DB βλέπει τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 1,477 δισ. ευρώ, ενώ αναμένει ζημιές 61 εκατ. ευρώ. Η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από το 2011, όταν και αναμένονται τα έσοδα στα 1,524 δισ. ευρώ και τα κέρδη στα 89 εκατ. ευρώ.
Από τη μεριά της, η Euroxx, στην έκθεση της που επακολούθησε των αποτελεσμάτων της Πειραιώς, επισημαίνει τη σταθεροποίηση των εκροών των καταθέσεων στα θετικά, και την αύξηση των προβλέψεων των προβληματικών δανείων. Θεωρεί μάλιστα ότι το peak των προβληματικών δανείων θα είναι το 2012, με την περίοδο τέταρτο τρίμηνο του 2011- δεύτερο τρίμηνο του 2012 να είναι και τα πιο σημαντικά.
Σύσταση παραμένει για αποδόσεις ίδιες με αυτές της αγοράς (Equalweight) μειώνοντας την τιμή στόχο στα 4,80 ευρώ.
Στο ίδιο μοτίβο και η UBS, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση της ουδετερότητας (neutral) στην τελευταία έκθεση της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Πειραιώς. Η τιμή στόχος μειώθηκε στα 3,40 ευρώ, από 4,5 ευρώ προηγουμένως.
Η UBS διαμορφώνει τις εκτιμήσεις της για έσοδα της τράπεζας στα 1,487 δισ. ευρώ και για τα κέρδη στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ καλύτερο αναμένει το 2011, όταν τα έσοδα εκτιμόνται στα 1,687 δισ. ευρώ και τα κέρδη στα 75 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης