Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στουρνάρας: Θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα - Δεν τίθεται θέμα παράτασης των διαπραγματεύσεων - Το πρωί της Πέμπτης η κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών - Αγκάθια παραμένουν χαράτσι και απολύσεις στο δημόσιο

Στουρνάρας: Θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα - Δεν τίθεται θέμα παράτασης των διαπραγματεύσεων - Το πρωί της Πέμπτης η κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών - Αγκάθια παραμένουν χαράτσι και απολύσεις στο δημόσιο
Την αισιοδοξία του πως  θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
"Δεν υπάρχει θέμα παράτασης των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών", τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως "έγινε μια πολύ καλή συζήτηση".
Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να έχει κλείσει όλα τα "καυτά" ζητήματα και τις εκκρεμότητες που επομένουν, ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.
Αύριο Τετάρτη συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κ. κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, ενώ στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.
Αγκάθια στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας παραμένουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και οι απολύσεις στο δημόσιο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μείωση της φορολογίας των ακινήτων μέσω του τέλους που επιβάλλεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου από τη μια να κάμψει τις αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ και από την άλλη να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της τρόικας.
Κατά τις πληροφορίες αυτές, το οικονομικό επιτελείο μελετά την οριζόντια μείωση των συντελεστών του τέλους κατά 15% με 20%, καθώς όπως αναφέρεται επειδή το μέτρο υπεραποδίδει μπορεί να υπάρξει μια σχετική ελάφρυνση.
Βάσει των εκτιμήσεων, αυτή η μείωση θα οδηγήσει σε απώλειες εσόδων κατά 315 με 420 εκατ. ευρώ
Προκειμένου να πείσει την τρόικα για αυτήν την εξέλιξη, το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί διάφορα σενάρια. Δηλαδή προτείνεται να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου ακινήτων με βάση τις κατώτατες αντικειμενικές τιμές του δήμου τους και όχι έως 3 ευρώ το τετραγωνικό, να επεκταθεί το τέλος ακινήτων και για τα κτήρια που μισθώνει το δημόσιο καθώς και να ελεγχθούν οι δήμοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, παρανόμως έχουν καθιερώσει ειδικές κατηγορίες μειωμένου τέλους (μέχρι 29 βρέθηκαν σε μια περίπτωση).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης