Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

JP Morgan: Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα φέρουν στην επιφάνεια τις δυσκολίες του ελληνικού προγράμματος - Ξεκινά δύσκολη περίοδος για την ελληνική κυβέρνηση

JP Morgan: Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα φέρουν στην επιφάνεια τις δυσκολίες του ελληνικού προγράμματος - Ξεκινά δύσκολη περίοδος για την ελληνική κυβέρνηση
Να διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των δημοσιονομικά πειθαρχημένων χωρών και των κυβερνήσεων που δεν μπορούν να περιορίσουν τα ελλείματα και το χρέος τους στην ευρωζώνη, βλέπει η JP Morgan, στη σημερινή της ανάλυση για την πορεία των αγορών.
Σύμφωνα με τη 40σέλιδη έκθεση της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει μία δύσκολη περίοδο για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη δόση του δανείου θα φέρουν στην επιφάνεια τις μεγάλες δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης, ενώ και η λύση που υιοθετήθηκε στην Κύπρο θα αποτελέσει πρότυπο για την "εκ των έσω" στήριξη του τραπεζικού κλάδου στην Ευρώπη.
Η JP Morgan υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξαιτίας των εξελίξεων στην Ιταλία και την Κύπρο, καθώς έπληξαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταναλωτών. Η περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές από τις κυβερνήσεις, κυρίως των απείθαρχων χωρών, θα προκαλέσει τη στάση της Γερμανίας για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ώστε να ενισχυθούν οι αντοχές και η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών.
Μεγάλο στήριγμα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, αναμένεται να είναι τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (LTROs, OMT), τα οποία φαίνεται να λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά.
Αναφορικά με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, η JP Morgan θεωρεί ότι τον προσεχή Ιούνιο θα διαπραγματεύεται στο 1,32 δολ/ευρώ για να ανέλθει λίγο αργότερα στο 1,34 δολ/ευρώ μέχρι τον Μάρτιο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης