Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Goldman Sachs: Σοβαρή πηγή ανησυχίας για τις αγορές η Ευρώπη - Στάσιμα τα χρηματιστήρια στο β' 3μηνο - Αλλά ετοιμαστείτε! - Έρχεται ράλι στα τέλη του 2013 - Στις 1.625 μονάδες ο S&P 500

Goldman Sachs: Σοβαρή πηγή ανησυχίας για τις αγορές η Ευρώπη - Στάσιμα τα χρηματιστήρια στο β' 3μηνο - Αλλά ετοιμαστείτε! - Έρχεται ράλι στα τέλη του 2013 - Στις 1.625 μονάδες ο S&P 500
Στασιμότητα των διεθνών αγορών, χωρίς μεγάλες αναταράξεις και εκπλήξεις, προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Goldman Sachs.
Ωστόσο, όπως ο οίκος εκτιμά στην τελευταία έκθεσή του, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, προς τα τέλη του 2013 τα διεθνή χρηματιστήρια θα ανακάμψουν.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν πως μέχρι τα τέλη του έτους ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, θα έχει σκαρφαλώσει στα επίπεδα των 1.625 μονάδων.
"Η αναιμική ανάπτυξη της Ευρώπης συνεχίζει να αποτελεί μια σοβαρή πηγή ανησυχίας για τις διεθνείς αγορές", υποστηρίζει ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του.
Και προσθέτει "Ανησυχίες εγείρονται την ίδια ώρα και για την επόμενη μέρα της κινεζικής οικονομίας".
Κληθείς ο οίκος να σχολιάσει την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων μέχρι σήμερα τονίζει χαρακτηριστικά: Το πρόσφατο ράλι των αγορών ήταν πράγματι ασυνήθιστο...
Παρά το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα ήταν διαθέσιμα όλα τα συστατικά για να προκληθεί ένα μαζικό sell off στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου (η δραματική κυπριακή διάσωση και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία ήταν τα βασικότερα), το ευρώ έδειξε αξιοσημείωτη αντοχή κι επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα πάνω από τα 1,30 δολ. , εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, σε χθεσινή έκθεσή τους, την οποία παρουσίασε αναλυτικά το www.bankingnews.gr.
Yπενθυμίζεται πως η Goldman Sachs εμμένει στην άποψή της ότι το ευρώ θα φτάσει στα 1,36 δολ. σε ορίζοντα διμήνου, προτού ενισχυθεί στα 1,40 δολ. κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης