Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ισχύει ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής έχει λάβει δάνεια 2,73 εκατ ευρώ και αν ναι για ποιο σκοπό; - Νέα επιστολή της Κίνησης Εργαζομένων - Από πού θα βρει τα κεφάλαια ο ΣΥΕΤΕ για να συμμετάσχει στην αμκ; - Εμπλέκουν και το Ταμείο Υγείας

  Ισχύει ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής έχει λάβει δάνεια 2,73 εκατ ευρώ και αν ναι για ποιο σκοπό;  - Νέα επιστολή της Κίνησης Εργαζομένων -  Από πού θα βρει τα κεφάλαια ο ΣΥΕΤΕ για να συμμετάσχει στην αμκ; - Εμπλέκουν και το Ταμείο Υγείας
Πληθώρα ερωτημάτων προκύπτουν για τον Σύλλογο Εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας.
Ο Σύλλογος εργαζομένων χρωστάει  στην Εθνική  Τράπεζα σε δάνεια 2.730.000 ευρώ;

Αν ισχύει ότι έλαβε δάνειο από την Εθνική τα χρήματα αυτά που έχουν δαπανηθεί, τι σκοπούς εξυπηρετούσαν;
Ταυτόχρονα σε νέα ανακοίνωση της η Κίνηση Εργαζομένων στην Εθνική τράπεζα αποκαλύπτει ότι πάρθηκαν αποφάσεις να συμμετάσχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στην αμκ της τράπεζας που εμφανίζει αρνητική καθαρή θέση.
Το ΤΣΜΕΔΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει καθώς η Εθνική έχει αρνητική καθαρή θέση αλλά το Ταμείο Υγείας της τράπεζας θα συμμετάσχει.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κίνησης εργαζομένων στην Εθνική

Θολό το τοπίο της Α.Μ.Κ. της Εθνικής με την συμμετοχή περίεργων κεφαλαίων (;) από… συνδικαλιστικούς φορείς!!!

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) την Τρίτη 16/04/2013 αποφασίστηκε η συμμετοχή του ιδίου του Συλλόγου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας… χωρίς αναφορά της προέλευσης αυτού του ποσού που παραμένει… αδιευκρίνιστο!
Μήπως θα δοθεί νέο μετοχοδάνειο από την Τράπεζα;
Φυσικά ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. γνωρίζει ότι αυτό απαγορεύεται.
Ποιοι ψήφισαν αυτή την αύξηση: ΔΗΣΥΕ (η παράταξη του ΠΑΣΟΚ - Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος ΣΥΕΤΕ), ΔΑΚΕ (ΝΔ), «Διαφάνεια» (κομμάτι της ΔΗΣΥΕ - ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα αποσπάστηκε - Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Ε.), «Νέα Εποχή» (δεξιό παρακλάδι).

Οι ίδιοι ψήφισαν και για την συμμετοχή των ταμείων της Ε.Τ.Ε. στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Το αντιφατικό είναι ότι αυτά είναι ελλειμματικά και επιβιώνουν από τις «ενέσεις» ρευστότητας της Ε.Τ.Ε.!
Αποκορύφωμα το αυτοδιαχειριζόμενο – υποτίθεται – Ταμείο Υγείας της Ε.Τ.Ε. που αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας (το ΤΥΠΕΤ) που αποφάσισε την Παρασκευή 26/04/2013 να συμμετάσχει στην Α.Μ.Κ. της Εθνικής με 2.000.000 ευρώ!

Που τα βρήκε;

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί κύκλοι της Τράπεζας ο ΣΥΕΤΕ αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας (Δευτέρα, 29/04/2013) με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, «όπου καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν στάση εργασίας υπέρ της εργοδοσίας!»… όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Κίνηση των Εργαζομένων της Ε.Τ.Ε.
Επισημαίνει δε την απίστευτη αντίφαση των αποφάσεων του ΣΥΕΤΕ σύμφωνα με την οποία λέει:
«Η Διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να μείνει σε  ι δ ι ω τ ι κ ά  χ έ ρ ι α, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Τράπεζας… με την συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων!!!».
Άλλη παράταξη της Εθνικής Τράπεζας («Αγωνιστική Παρέμβαση») χαρακτηρίζει «επίορκες ηγεσίες» του συνδικαλιστικού κινήματος τον ΣΥΕΤΕ, την Ο.Τ.Ο.Ε. και την Γ.Σ.Ε.Ε., γιατί θέτουν σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των εργοδοτών και οι ίδιοι αποτελούν «τμήματα δημοσίων σχέσεων των τραπεζών, χρησιμοποιώντας πολιτειακούς θεσμούς, όπως στην περίπτωση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ, της κατ’ όνομα Δημοκρατίας, ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, για την επιτυχή Α.Μ.Κ. της Ε.Τ.Ε.!!!».

Την απεργιακή κινητοποίηση του ΣΥΕΤΕ της Δευτέρας 29/04/2013 την αποκαλούν «μετοχική κινητοποίηση» και τις ανακοινώσεις του «ανακοινώσεις χρηματοοικονομικών συμβούλων»!
Θεωρούν ότι τα «Ταμεία δεν είναι χώρος καζίνο» και δηλώνουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση της Ε.Τ.Ε. δεν πρέπει να γίνει «στις πλάτες των ανυποψίαστων πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης