Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θα αντλήσει 1,2 δις η Εθνική τράπεζα από την Finansbank

Θα αντλήσει  1,2 δις η Εθνική τράπεζα  από την Finansbank
(upd2)Με το συνδυαστικό μοντέλο της αύξησης κεφαλαίου και βιβλίου προσφορών για την διάθεση έως του 20% της Finansbank η Εθνική στοχεύει να αποκομίσει έως 1,25 δις ευρώ.
H Finansbank ούσα εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης αποτιμάται στα 5,8 τουρκικές λίρες ή συνολική κεφαλαιοποίηση 8,46  δις δολάρια ή σε ευρώ 6,4 δις.
Όμως είναι πιθανό η τελική αποτίμηση της Finansbank να διαμορφωθεί στα 6,3 δις ευρώ που αυτό σημαίνει το 20% αντιστοιχεί στα 1,26 δις ευρώ. Χθες ανακοίνωσε αύξηση 168 εκατ δολαρίων η Finansbank.
Βέβαια μια Finansbank στα 6,4 δις ευρώ και μια συνολική αποτίμηση της Εθνικής στα 6,5 δις ευρώ και εφόσον αφαιρεθούν και τα 1,8 δις ευρώ που συγκεντρώθηκαν σημαίνει ότι η Εθνική πλην Finansbank αποτιμάται -1,7 δισ ευρώ.
Την παράμετρο αυτή η Εθνική θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει δηλαδή να καταδείξει στις αγορές ότι δεν μπορεί να αξίζει -1,7 δις ευρώ η Εθνική Ελλάδος και οι θυγατρικές στα Βαλκάνια.
H διαδικασία θα ολοκληρωθεί Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2011.
Στο σχεδιασμό είναι τα 500  εκατ ευρώ να παραμείνουν στην Τουρκία και τα υπόλοιπα 600 με 700  εκατ ευρώ να επιστρέψουν ως κεφάλαιο στην Εθνική τράπεζα.
Στόχος της κίνησης της Εθνικής είναι κατά βάση θεσμικοί επενδυτές να αποκτήσουν έως και το 20% της Finansbank.
Προφανώς θα υπάρξει και τουρκικό ενδιαφέρον ωστόσο ο στόχος είναι να μοιραστεί το 20% σε διεθνή χαρτοφυλάκια όχι όμως στην λογική να πάρει κάποιος επενδυτής το 10% αλλά να υπάρχει ευρύτατη διασπορά.
Μάλιστα στόχος είναι να μην υπάρξει επενδυτής με ποσοστό πάνω από 1% που αυτό σημαίνει ότι διεθνή χαρτοφυλάκια που θα ήθελαν να επενδύουν στην Τουρκία και στην Finansbank να τοποθετηθούν στην μετοχή.
Η Μετοχική σύνθεση της Finansbank έχει ως εξής
Εθνική 77,2%, NBGI Holding 7,90%, NBG financial dollar 5% IFC 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης