Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Που αποδίδονται οι τεράστιοι όγκοι σε Πειραιώς έως το 35% του μετοχικού κεφαλαίου και Alpha bank έως 16% των μετοχών; - Κερδοσκοπικό παιχνίδι παλαιών και νέων μετόχων με στόχο τα warrants;

Που αποδίδονται οι τεράστιοι όγκοι σε Πειραιώς έως το 35% του μετοχικού κεφαλαίου  και Alpha bank έως 16% των μετοχών; - Κερδοσκοπικό παιχνίδι παλαιών και νέων μετόχων με στόχο τα warrants;
Που αποδίδονται οι τεράστιοι, οι εντυπωσιακοί όγκοι σε Πειραιώς και Alpha bank.
Στην Πειραιώς να σημειωθεί ότι από τις 8 Απριλίου έως και σήμερα 9 Μαΐου λόγω των μεγάλων όγκων έχει διακινηθεί το 35% του μετοχικού κεφαλαίου.

Λάβαμε υπόψη ως ημερομηνία την 8η Απριλίου καθώς από τότε παρατηρούνται αυξημένοι όγκοι συναλλαγών.
Στην Alpha bank από τις 19 Απριλίου έως και σήμερα 9 Μαΐου έχουν διακινηθεί μετοχές που αντιστοιχούν στο 16% του μετοχικού κεφαλαίου.
Το ερώτημα είναι προφανές.
Ποιοι αγοράζουν, ποιοι πουλάνε και γιατί;
Σε ερώτηση που θέσαμε στις τράπεζες λάβαμε την εξής απάντηση «οι μεγάλοι όγκοι είναι απόρροια εσωτερικών αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων, πωλήσεων παλαιών μετόχων για να βρουν ρευστότητα να συμμετάσχουν στις αμκ αλλά και τοποθετήσεις νέων επενδυτών που θέλουν να συμμετάσχουν στις αμκ λόγω των warrants. Να σημειωθεί ότι και οι 2 τράπεζες διαθέτουν θετική καθαρή θέση ενώ τα P/BV διαμορφώνονται για την Alpha 0,65 και για την Πειραιώς 0,9»
Είναι γεγονός ότι στην Πειραιώς εσχάτως παρατηρούνται σημαντικές κινήσεις ξένων που φθάνουν μόνο τις 2 τελευταίες μέρες τα 12 εκατ τεμάχια ειδικά από Goldman Sachs και κυρίως Citigroup.
Παρομοίως και στην Alpha bank μεγάλη κινητικότητα ξένων.
Άρα έχουμε τις εξής τάσεις.
1)Επενδυτές που έχουν μετοχές και πουλάνε για να βρουν ρευστότητα για να συμμετάσχουν στις αμκ ή στην αγορά δικαιωμάτων.
2)Επενδυτές που πουλάνε γιατί δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αμκ.
3)Επενδυτές που αγοράζουν με στόχο να τοποθετηθούν στην αμκ και στα δικαιώματα με βασικό στρατηγικό στόχο να αποκτήσουν warrants.
4)Σημειώνονται και ορισμένες αποχωρήσεις παλαιών μετόχων και τα νέα μετοχολόγια θα έχουν ορισμένες ευχάριστες αλλά και ορισμένες δυσάρεστες εκπλήξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης