Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

IFR: Ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα - Οι Ευρωπαίοι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ - Περιορισμένος ο κίνδυνος για νέο PSI - Η έξοδος της οικονομίας από το τούνελ της ύφεσης, το μεγάλο στοίχημα

IFR: Ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα - Οι Ευρωπαίοι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ - Περιορισμένος ο κίνδυνος για νέο PSI - Η έξοδος της οικονομίας από το τούνελ της ύφεσης, το μεγάλο στοίχημα
Συνεχίζει να δηλώνει υπέρ των ελληνικών ομολόγων ο στρατηγικός αναλυτής του IFR, Divyang Shah, παρά τα προβλήματα που παραμένουν για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με την πιστωτική επέκταση ακόμη να συρρικνώνεται και την πραγματική οικονομία να βρίσκεται ακόμη σε βαθιά ύφεση είναι δύσκολο να δούμε πώς οι επενδυτές μπορεί να είναι θετικοί για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Αλλά στην Ελλάδα, οι αποτιμήσεις εξαρτώνται από που προέρχονται τα κεφάλαια τα οποία κράτησαν τις καταιγιστικές ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν της αναδιάρθρωσης χρέους.
Τα ελληνικά ομόλογα ξεκίνησαν να αποδίδουν μετά την ολοκλήρωση του PSI, ενώ το IFR άρχισε να υιοθετεί μια πιο θετική άποψη γι' αυτά τον Οκτώβριο / Νοέμβριο του 2012, όταν και η τιμή του δεκαετούς ήταν κάτω από 35 σεντς.
Η θετική στάση επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα με τις τιμές του 10ετούς να είναι περίπου στα 65 σεντς η απόδοση υποχωρούσε στο 8,50%.
Σύμφωνα με τον Shah, το IFR διατηρεί τη θετική θέση για τα ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: 1) την επιθυμία των Ευρωπαίων να κρατήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και 2) το χαμηλό κίνδυνο ενός άλλου PSI που κάνει τα ομόλογα ελκυστικά.
Αλλά η ιστορία με την Ελλάδα έχει ευρύτερες διαστάσεις από την απλή κερδοφορία των ομολόγων. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια βλέπουν αξία στα ελληνικά ομόλογα, τις ελληνικές τράπεζες και τα εταιρικά ομόλογα, όπως αυτά των Ελληνικών Πετρελαίων.
Για το πόσο βιώσιμη είναι αυτή η άνοδος, σύμφωνα με το IFR δεν θα φανεί μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε μια στροφή στη ρευστότητα της κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης