Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πτώση πάνω από 10% βλέπουν για το ευρώ Deutsche Bank και Bank of Singapore μέχρι το τέλος του 2013 - Θέτουν στόχο τα 1,20 ευρώ ανά δολάριο και short....

Πτώση πάνω από 10% βλέπουν για το ευρώ Deutsche Bank και Bank of Singapore μέχρι το τέλος του 2013 - Θέτουν στόχο τα 1,20 ευρώ ανά δολάριο και short....
Μπορεί οι Ευρωπαίοι να προσπαθούν να αντιστρέψουν το κλίμα υπερ τους, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι επέρχεται διόρθωση στο ευρώ, με στόχο που κυμαίνεται χαμηλότερα για περισσότερο από 10% κοντά στο 1,20 δολ.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, "το σορτάρισμα στο ευρώ, με στόχο τα 1,20 δολ, παραμένει μια από τις κορυφαίες επενδυτικές κινήσεις για το τρέχον έτος", δηλώνοντας απαισιόδοξη (bearish) για το ευρώ.
Mάλιστα για την άποψή της αυτή η Deutsche Bank επικαλείται δύο πολύ σοβαρούς, όπως υποστηρίζει, λόγους:
- Οι δράσεις των κεντρικών τραπεζών με αιχμή τη λήψη κυρίως αντισυμβατικών μέτρων.
Όπως η τράπεζα εξηγεί, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, φέτος, ΕΚΤ και Fed θα αρχίσουν να διαφοροποιούνται - μεταξύ τους - όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις τους.
Κατά τη Deutsche Bank, το γεγονός πως η ΕΚΤ άνοιξε παράθυρο μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων σε αρνητικά επίπεδα δεν πρέπει να αγνοηθεί από τις αγορές.
- Η μείωση του ρίσκου στην Ευρωζώνη χαρακτηρίζεται αρνητική εξέλιξη - και όχι θετική - για την μετέπειτα πορεία του ενιαίου νομίσματος.
Αρνητική είναι η Bank of Singapore για τις προοπτικές της Ευρωζώνης, καθώς βλέπει την οικονομία να συρρικνώνεται περισσότερο του αναμενομένου το πρώτο τρίμηνο, την ώρα που και ο πληθωρισμός βρίσκεται πολύ κάτω του στόχου.
Σύμφωνα με την Bank of Singapore, αρνητική είναι και η στάση απέναντι στο ευρώ, με το στόχο 12μήνου να είναι στο 1,24 δολ., δεδομένης και της προοπτικής η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Federal Reserve να βγαίνει σταδιακά από την εποχή της υπερχαλαρής νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης