Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Weidmann (Βundesbank): Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση με όπλο τη νομισματική πολιτική - Η δράση της ενέχει κινδύνους και παράπλευρες απώλειες - Επιβεβλημένη η προσήλωση των κυβερνήσεων στη μείωση των ελλειμμάτων

tags :
Weidmann (Βundesbank): Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση με όπλο τη νομισματική πολιτική - Η δράση της ενέχει κινδύνους και παράπλευρες απώλειες - Επιβεβλημένη η προσήλωση των κυβερνήσεων στη μείωση των ελλειμμάτων
Νέο αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στέλνει η κεντρική γερμανική τράπεζα, η Βundesbank.
"Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση χρέους με όπλο τη νομισματική της πολιτική" διεμήνυσε ο ίδιος ο διοικητής της Βundesbank - και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ - J. Weidmann.
Και προειδοποίησε: Τα μέτρα που λαμβάνει κατά καιρούς η ΕΚΤ δεν είναι ελεύθερα ούτε από κινδύνους, ούτε από παράπλευρες απώλειες. Ενέχουν και τα δύο, έσπευσε να προσθέσει ο ισχυρός άντρας της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.
Η ανάπτυξη, συνέχισε ο ίδιος, αποτελεί το κλειδί για την επίλυση της τρέχουσας κρίσης που απειλεί την Ευρωζώνη.
Αλλά τόνισε στη συνέχεια: Η προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην κατεύθυνση μείωσης των ελλειμμάτων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.
"Η ΕΚΤ ετοιμάζεται ενεργά και πυρετωδώς για να τεθεί σε ισχύ ο μηχανισμός εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών", υποστηρίζει την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, V. Constancio.
"Η κυπριακή διάσωση (μέσω της επιβολής haircut στις καταθέσεις) σηματοδοτεί το τέλος της κουλτούρας του bailout", δήλωσε νωρίτερα ο Β. Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
"Η Ευρώπη έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή του bail in. Η Ευρώπη βάζει τέλος στην εποχή των bailouts", εξήγησε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ταυτόχρονα, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ παραδέχεται πως οι Ευρωπαίοι έχουν σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση της σύστασης του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών, έναν εκ των βασικών πυλώνων της τραπεζικής ένωσης.
Στη διάρκεια της ίδιας ομιλίας του ο Coeure διεμήνυσε πως πρέπει να υπάρξει όμως πρόοδος και στην κατεύθυνση της σύστασης ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης (Resolution mechanism) των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών, ήτοι του δεύτερου βασικού πυλώνα της τραπεζικής ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης