Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Goldman Sachs: Προσοχή! Οι γερμανικές εκλογές δεν θα μεταβάλλουν τη στάση του Βερολίνου έναντι της κρίσης - Η πολιτική του "καρότο και μαστίγιο" θα συνεχιστεί - Οι όποιες δεσμεύσεις για ανάπτυξη θα μείνουν στα λόγια...

Goldman Sachs: Προσοχή! Οι γερμανικές εκλογές δεν θα μεταβάλλουν τη στάση του Βερολίνου έναντι της κρίσης - Η πολιτική του
"Προσοχή" συστήνει προς πάσα κατεύθυνση η Goldman Sachs, προειδοποιώντας πως η έκβαση των γερμανικών εκλογών - ορόσημο της 22ας Σεπτεμβρίου 2013, δεν θα μεταβάλλουν τη στάση του Βερολίνου έναντι της κρίσης χρέους που συνεχίζει να ταλανίζει την Ευρωζώνη.
"Η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου είναι απίθανο να μεταβάλλει την προσέγγιση της Γερμανίας στο δύσκολο έργο διαχείρισης της κρίσης χρέους", προειδοποιεί ο οίκος, στην τελευταία 12σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Elections unlikely to change Germany’s approach to Euro crisis", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Δεδομένου του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζει το Βερολίνο στα ευρωπαϊκά δρώμενα, η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου θα σχηματοποιήσει την ευρεία πολιτική απάντηση έναντι της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει το στίγμα για το πως θα είναι η Ευρωζώνη και η ευρωπαϊκή οικονομία... την επόμενη μέρα", υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Goldman Sachs, στην εν λόγω έκθεσή τους.
Πως όμως κρίνει ο οίκος τη στάση του Βερολίνου στη διαχείριση της κρίσης; (Πολύ) μαστίγιο και (λίγο) καρότο... απαντούν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Και εξηγούν: Κατά τη διάρκεια της κρίσης, το ενδιαφέρον της γερμανικής κυβέρνησης επικεντρώθηκε στον εξής στόχο: Στην αναμόρφωση του θεσμικού δικτύου, έτσι ώστε να μην ξεσπάσει - στο μέλλον - μια κρίση, παρόμοια με την τωρινή.
Κατά τον οίκο, κρίσιμης σημασίας παραμένει το γεγονός πως το Βερολίνο συνεχίζει να λέει σθεναρά "όχι" στην έκδοση ευρωομολόγου, μια εξέλιξη η οποία σίγουρα θα διευκόλυνε τα χρηματοδοτικά προβλήματα των χωρών της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας. Αντίθετα, η Γερμανία, παραμένει προσηλωμένη στις αξιώσεις της για αυστηρή λιτότητα και δημοσιονομική πειθαρχία.
Η θέση της Goldman Sachs είναι η εξής: Το πιο πιθανό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου είναι το εξής: Θα προκύψει ένας ευρύς κυβερνητικός συνασπισμός (Grand Coalition ), τον οποίο θα απαρτίζουν τα εξής τρία κόμματα: CDU (το κόμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Merkel), CSU (τα δύο αυτά κόμματα ανήκουν στην κεντροδεξιά),  SPD (κεντροαριστερά).
Ο οίκος εκτιμά: Η δράση ενός τέτοιου κυβερνητικού συνασπισμού δεν μπορεί να σηματοδοτήσει μια μεγάλη στροφή στην πολιτική της Γερμανίας... Μπορεί να αλλάξει η ρητορική, αλλά όχι η ουσία... Μπορεί να υπάρξουν πρόσθετες δεσμεύσεις για ανάπτυξη, αλλά θα μείνουν στα λόγια και δεν θα γίνουν πράξεις...

M. Φ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης