Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Απότομα προσγειώνει τους Ευρωπαίους η JP Morgan - Προειδοποιεί ότι η παράταση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων δεν σημαίνει και λιγότερη λιτότητα

Απότομα προσγειώνει τους Ευρωπαίους η JP Morgan - Προειδοποιεί ότι η παράταση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων δεν σημαίνει και λιγότερη λιτότητα
Απότομα προσγειώνει τους Ευρωπαίους η JP Morgan, προειδοποιώντας τους ότι η παράταση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων δεν σημαίνει αυτόματα και λιγότερη λιτότητα.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει προς πάσα - ευρωπαϊκή - κατεύθυνση η JP Morgan, μέσω της νέας έκθεσής της, με αφορμή τη νέα έκθεση της Κομισιόν για την παράταση επίτευξης των στόχων σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης.
Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο οίκος, ολοένα και αυξάνονται οι χώρες της Ευρωζώνης που ζητούν παράταση - κατά 1 ή 2 έτη - για την επίτευξη των δημοσιονομικών τους στόχων, ήτοι παράταση για τη μείωση των ελλειμμάτων τους. Και όλα αυτά, μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης ύφεσης.
"Η παράταση δεν σημαίνει λιγότερη λιτότητα", επαναλαμβάνουν οι αναλυτές του οίκου, προειδοποιώντας πως στην Ευρωζώνη η δημοσιονομική προσαρμογή - πειθαρχία ήρθε για να μείνει.
Οι αξιώσεις για αυστηρή λιτότητα δεν αναμένεται να μεταβληθούν άμεσα, υποστηρίζουν οι ίδιοι, μέσω της νέας αυτής έκθεσής τους.
Η θέση των αναλυτών της JP Morgan είναι σαφής: Οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή στην Ευρωζώνη έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη.
Ο οίκος μάλιστα προειδοποιεί: Από τις αρχές του 2013, οι πολιτικοί αλλά και οι οικονομικοί κίνδυνοι έχουν ενταθεί.
Ποιοι είναι όμως, κατά τον οίκο, οι πολιτικοί και οικονομικοί κίνδυνοι που απειλούν την Ευρωζώνη;
Πολιτικοί: Οι αυξανόμενες πιέσεις προς τις κυβερνήσεις, ως αποτέλεσμα της όξυνσης της κοινωνικής αντίδρασης στην αυστηρή λιτότητα
Οικονομικοί: Η βαθιά ύφεση που προκαλεί η αυστηρή λιτότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης