Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: H τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι εύθραυστη, αλλά δεν θα πέσει - Θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της - Προσοχή, οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις θα φέρουν νέα μέτρα

Citigroup: H τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι εύθραυστη, αλλά δεν θα πέσει - Θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της - Προσοχή, οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις θα φέρουν νέα μέτρα
Εξαιρετικά εύθραυστη παραμένει η τρικομματική κυβέρνηση στην κυβέρνηση, προειδοποιεί η Citigroup, σε νέα σημερινή 9σέλιδη έκθεσή της, αποτιμώντας όλες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ.
"Όλες οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν μια ακόμη απόδειξη πως η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά εύθραυστη", διαμηνύει ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - ECB keeping open mind about non-standard measures", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Eστιάζοντας οι αναλυτές της Citigroup στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, σχολιάζει: Οι άκρως φτωχές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων, μειώνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θα αναλάβουν καμία πρωτοβουλία που θα έχει στόχο να ρίξει την κυβέρνηση.
"Η τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα πέσει, αλλά σίγουρα θα παραμείνει εύθραυστη", εξηγούν οι αναλυτές.
Ειδική αναφορά κάνει ο οίκος, στη συνέχεια, στα προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Η θέση της Citigroup είναι σαφής: Από τη στιγμή που μετατίθεται χρονικά ο εισπρακτικός στόχος από τις αποκρατικοποιήσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει έσοδα από άλλες πηγές. Πιθανότατα οι πηγές αυτές να μεταφράζονται ως νέα μέτρα μείωσης του προϋπολογισμού.
"Αλλά νέα μέτρα είναι δύσκολο να ληφθούν στην Ελλάδα, καθώς η κόπωση από τη συνεχιζόμενη επιβολή της λιτότητας είναι ήδη εμφανής", καταλήγει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης