Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στις 1.430 μονάδες βλέπει το δείκτη S&P 500 ο R. Shiller

Στις 1.430 μονάδες βλέπει το δείκτη S&P 500 ο R. Shiller
Στις 1.430 μονάδες βλέπει το δείκτη – βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, την επόμενη δεκαετία ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Robert Shiller, σε συνέντευξη του σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης...
Ο δημιουργός του δείκτη τιμών κατοικιών, S&P/Case-Shiller Home Price Index, επισημαίνει ότι η μεταβλητότητα θα είναι πολύ έντονη τα επόμενα χρόνια, με τους δείκτες p/e να μην ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία. Σύμφωνα με την τεχνική του ανάλυση που βασίζεται σε δεδομένα των τελευταίων 100 ετών και πλέον. Θεωρεί μάλιστα, ότι μέσα στα επόμενα χρόνια ο δείκτης p/e του S&P 500 μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 1,5.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, ο Shiller ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε ότι οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση, ακόμη και αν οι μακροοικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι υπάρχει μία επιβράδυνση της ανάπτυξης των ΗΠΑ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρόβλημα της αμερικανικής επιβράδυνσης να είναι προσωρινό. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τη συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης