Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας αναζητά η Goldman Sachs! Η ανάκαμψη παραμένει αδύναμη, αλλά όσο η λιτότητα θα χαλαρώνει, τόσο θα σταθεροποιείται η οικονομία στην Ευρωζώνη

Επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας αναζητά η Goldman Sachs! Η ανάκαμψη παραμένει αδύναμη, αλλά όσο η λιτότητα θα χαλαρώνει, τόσο θα σταθεροποιείται η οικονομία στην Ευρωζώνη
Eπενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρωζώνη και τις ευρωπαϊκές αγορές - ακόμη και σε εκείνες της αδύναμης περιφέρειας που μαστίζονται από την κρίση χρέους - διαβλέπει η Goldman Sachs.
"Πλέον είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρωζώνη", σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, στην τελευταία έκθεσή τους που είδε το φως της δημοσιότητας.
"Είμαστε περισσότεροι ανοιχτοί από ότι ήμασταν στο πρόσφατο παρελθόν", προσθέτουν με νόημα οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Ωστόσο ο οίκος δεν διστάζει να προειδοποιήσει: Οι προοπτικές για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένουν ακόμη αδύναμες. Η Goldman Sachs προβλέπει μια βελτίωση, αλλά, όπως υποστηρίζει, θα είναι σταδιακή και περιορισμένη.
Η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών θα γίνει ορατή ακόμη και στις χώρες του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου, σπεύδουν να διευκρινίσουν οι αναλυτές του οίκου, δίδοντας έμμεση, αλλά ορατή ψήφο εμπιστοσύνης στην περιφέρεια.
Που στηρίζει όμως η Goldman Sachs τη σταδιακή ανάκαμψη των οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου; Όπως εξηγούν οι αναλυτές της, στο ότι η χαλάρωση ως έναν βαθμό των αυστηρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλει ο ισχυρός Βορράς συνιστά μια πραγματικότητα.
Άλλωστε πηγαίνοντας κόντρα στο ευρύτερο αρνητικό κλίμα, η Goldman Sachs αποτελεί τον έναν και μοναδικό επενδυτικό οίκο που - στην τρέχουσα συγκυρία - δηλώνει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του ευρώ.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs συστήνει προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα long τοποθετήσεις στο ευρώ, με στόχο τα επίπεδα των 1,35 δολαρίων.
Σημειώνεται ότι ο οίκος αποφάσισε να συστήσει long τοποθετήσεις στο ενιαίο νόμισμα πριν από 5 ημέρες, την 1η Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης