Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι αποδεικνύει η αξία που προκύπτει με βάση τις χρηματιστηριακές τιμές και τα warrants; - Μόνο η Alpha bank σε αυτή την φάση μπορεί να εξασκήσει τα warrants δίνοντας υπεραξίες στους μετόχους της – Με discount Εθνική και Πειραιώς

  Τι αποδεικνύει η αξία που προκύπτει με βάση τις χρηματιστηριακές τιμές και τα warrants; - Μόνο η  Alpha bank σε αυτή την φάση μπορεί να εξασκήσει τα warrants δίνοντας υπεραξίες στους μετόχους της – Με discount Εθνική και Πειραιώς
Ορισμένα – πρόωρα βέβαια – συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν όσον αφορά την αποτίμηση των τραπεζών και την εξάσκηση των warrants.
Οι τρεις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα, Εθνική, Alpha και Πειραιώς κατέφεραν να παραμείνουν εν δυνάμει ιδιωτικές καθώς συγκέντρωσαν από ιδιωτικά κεφάλαια η μεν Εθνική το 10,8% της συνολικής αύξησης, η Alpha το 12% και η Πειραιώς το 19,7% της αύξησης κεφαλαίου.

Οι αποτιμήσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό εξωραϊστεί και με βάση τα πρώτα συμπεράσματα μπορούν να ειπωθούν τα εξής.
1)Alpha bank και Πειραιώς πλέον αποτιμούνται κοντά στο 0,5 με 0,6 P/BV και μάλλον τα επίπεδα αυτά αποτελούν την βάση της αποτίμησης τους στο χρηματιστήριο.
2)Η Eurobank και η Εθνική τράπεζα συνεχίζουν να παραμένουν υπερτιμημένες καθώς διαθέτουν υψηλότερα P/BV σε σχέση με την Alpha και Πειραιώς.
Σημειώνεται π.χ. ότι το P/BV της Eurobank είναι 1,1 δηλαδή έχει ακόμη 50% περιθώρια πτώσης.
Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα.
3)Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Alpha bank είναι η μόνη τράπεζα που θεωρητικά θα μπορούσε να εξασκήσει σήμερα τα warrants δίνοντας σημαντικά κέρδη στους μετόχους της.
Η τιμή της αμκ της Alpha ήταν 0,44 ευρώ και η αξία της χρηματιστηριακής τιμής μαζί με το warrants είναι 1,13 ευρώ δηλαδή 157% υψηλότερα από την τιμή της αμκ που θα είναι και η τιμή εξάσκησης των warrants στο πέρας του 1΄ 6μήνου δηλαδή τέλος του 2013.

Η Εθνική εμφανίζει αξία σε χρηματιστηριακή τιμή και warrants 3,03 ευρώ ενώ η τιμή της αμκ ήταν 4,29 ευρώ δηλαδή διαπραγματεύεται με discount 30% σε σχέση με την τιμή εξάσκησης.
Η Πειραιώς εμφανίζει αξία σε χρηματιστηριακή τιμή και warrants 1,34 ευρώ σε σχέση με τα 1,71 ευρώ που ήταν η τιμή της αμκ δηλαδή discount 21%.
Με βάση τις τωρινές παραδοχές μόνο η Alpha bank θα μπορούσε να εξασκήσει τα warrants σήμερα ενώ η Εθνική και η Πειραιώς θα πρέπει να καλύψουν όλο το discount και να περάσουν σε premium τουλάχιστον 30-50% ώστε να είναι ελκυστικά για να εξασκηθούν τα warrants τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης