Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση - Οι δανειστές δεν θα αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει - Μετά τις γερμανικές εκλογές, η συζήτηση για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Citigroup: Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση - Οι δανειστές δεν θα αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει - Μετά τις γερμανικές εκλογές, η συζήτηση για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Δύο μόλις μήνες πριν τις κρίσιμες γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η τρόικα δεν θα αφήσει την Ελλάδα στο έλεός της, υποστηρίζει εκ νέου η Citigroup, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της.
"Ελληνική κυβέρνηση και τρόικα θα βρουν τη χρυσή τομή και οι δύο πλευρές δεν θα τραβήξουν το σκοινί, ώστε η κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν", σημειώνει χαρακτηριστικά ο οίκος, στην έκθεσή του, υπό τον τίτλο "EU Commission preparing second bailout for Portugal" και ημερομηνίας 8/10.
"Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου από τους δανειστές της", σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup και διευκρινίζουν: Η τρόικα θα καταβάλλει την οικονομική στήριξη στην Αθήνα, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.
Εστιάζοντας η Citigroup στη συνέχεια της έκθεσής της, στο μείζον θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει τα εξής: Πρόκειται χωρίς καμία αμφιβολία για το πιο ευαίσθητο ζήτημα, όσον αφορά στην Ελλάδα. Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ, ήτοι OSI), σύντομα θα βρεθεί σύντομα στο επίκεντρο των συζητήσεων στα πηγαδάκια των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Αλλά ο οίκος προειδοποιεί: Το πιο δύσκολο κομμάτι της συζήτησης, ήτοι πότε και πως θα πραγματοποιηθεί η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα λάβει χώρα στην τρέχουσα συγκυρία. Θα πραγματοποιηθεί, συνεχίζει κατηγορηματικά ο οίκος, το φθινόπωρο, αμέσως μετά τη διεξαγωγή των κρίσιμων γερμανικών εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες στη Γερμανία θα στηθούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης