Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Mark Mobius: Η Ελλάδα και το ΧΑ προσφέρουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες... αλλά όχι ακόμη! Δεν χρειάζεται βιασύνη για αγορά ελληνικών μετοχών, αλλά μακροπρόθεσμη στρατηγική - Aναζητά αξία και προοπτικές στις ελληνικές εισηγμένες

Mark Mobius: Η Ελλάδα και το ΧΑ προσφέρουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες... αλλά όχι ακόμη! Δεν χρειάζεται βιασύνη για αγορά ελληνικών μετοχών, αλλά μακροπρόθεσμη στρατηγική - Aναζητά αξία και προοπτικές στις ελληνικές εισηγμένες
Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο διαβλέπει ο Mark Mobius, αλλά όχι ακόμη!
"Παρά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η Ελλάδα, η ελληνική αγορά παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά... μακροπρόθεσμα", σχολιάζει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής της Franklin Templeton Investments, σε νέο του άρθρο, υπό τον τίτλο "Greece: The Submerging Market" (Ελλάδα: Η Καταδυόμενη Αγορά).
Και διευκρινίζει ο Mobius: Επειδή η Ελλάδα πρόσφατα υποβαθμίστηκε σε αναδυόμενη αγορά, από ανεπτυγμένη νωρίτερα, από τον διεθνή οίκο MSCI, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως... θα βιαστούμε και θα τρέξουμε αμέσως να αγοράσουμε ελληνικές μετοχές!
"Βασικός πυλώνας της επενδυτικής μας φιλοσοφίας είναι ο εξής: Παρά το γεγονός πως δίδουμε μεγάλη σημασία στα μακροοικονομικά θεμελιώδη μιας χώρας, τις αποφάσεις για επενδυτικές τοποθετήσεις τις λαμβάνουμε πρωτίστως βασιζόμενοι στις προοπτικές και την αξία που μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα μια εταιρεία", εξηγεί στη συνέχεια ο διεθνούς φήμης μεφαλοεπενδυτής.
Και τονίζει: Υπάρχουν πράγματι ενδείξεις πως η οικονομική δοκιμασία που βιώνει η Ελλάδα πλησιάζει σε σημείο καμπής. Εμείς εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, έτοιμοι να προβούμε σε επενδύσεις. Αλλά, πρώτα από όλα, πρέπει να έχουμε ανακαλύψει τις μετοχές εκείνες που πληρούν τα δικά μας επενδυτικά κριτήρια!
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος MSCI υποβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναδυόμενη αγορά, πριν από έναν μήνα, στις 12/6.
"Τον τελευταίο καιρό δεν είχα προβεί σε επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά πλέον εξετάζω αυτό το ενδεχόμενο" είχε δηλώσει μόλις μια μέρα μετά, στις 13/6, ο Mobius, μιλώντας με δημοσιογράφους στο Λονδίνο.
"Φυσικά και πλέον ενδιαφέρομαι για την Ελλάδα" είχε τονίσει τότε, για να διευκρινίσει ωστόσο πως "δυστυχώς οι ελληνικές μετοχές δεν έχουν ακόμη πάει όσο χαμηλά θα έπρεπε, δυστυχώς δεν είναι ακόμη αρκετά φθηνές".
"Πρέπει απλά να βρω τις σωστές ευκαιρίες", είχε διαμηνύσει...

(Πρώτη ενημέρωση: 08:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης