Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Spiro Sovereign Strategy: Το μυστικό σχέδιο της Μerkel ενόψει των γερμανικών εκλογών - Πως επιχειρεί να αποφύγει μια νέα αναζωπύρωση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, για να διασφαλίσει τη νίκη στις 22/9 - Ποια τα τρία κρυφά όπλα του Βερoλίνου

Spiro Sovereign Strategy: Το μυστικό σχέδιο της Μerkel ενόψει των γερμανικών εκλογών - Πως επιχειρεί να αποφύγει μια νέα αναζωπύρωση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, για να διασφαλίσει τη νίκη στις 22/9 - Ποια τα τρία κρυφά όπλα του Βερoλίνου
Το κρυφό σχέδιο της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel, προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο μιας νέας αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους πριν τις κρίσιμες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, επιχειρούν να ανακαλύψουν οι αναλυτές, αποκωδικοποιώντας τις κινήσεις του Βερολίνου.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα.... Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμφανίζει νέα, ανησυχητικά σημάδια επιδείνωσης, αλλά το Βερολίνο πρέπει να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας της Α. Merkel, ώστε να μην πληγεί η δημοτικότητά της και οι ψηφοφόροι της να την εμπιστευθούν ξανά, ως προς το μείζον θέμα διαχείρισης της κρίσης χρέους.
"Η κατάσταση στην Ευρωζώνη έχει ξεκάθαρα επιδεινωθεί εκ νέου", προειδοποιεί ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy. Και απαριθμεί: Τα μηνύματα εμφανίζονται ολοένα και πιο ανησυχητικά, ολοένα και πιο επικίνδυνα. Το χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα, η ραγδαία άνοδος των αποδόσεων των πορτογαλικών ομολόγων στη σκιά της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία, η δυναμική αύξησης του χρέους της Ιταλίας, το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί την κυβέρνηση του Mariano Rajoy στην Ισπανία...
Τι σκέφτεται όμως να πράξει η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel προκειμένου να καταλαγιάσει τις ανησυχίες των αγορών μέχρι το φθινόπωρο και να εξασφαλίσει τις ψήφους των Γερμανών στην κρίσιμη κάλπη της 22ας Σεπτεμβρίου.
Ιδού το μυστικό σχέδιο της Merkel...
- Επεκτείνει τις πιστώσεις: Η Καγκελάριος χρησιμοποιεί τη γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα KFW προκειμένου να χορηγήσει χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
- Χαλαρώνει τα λουριά: Η Καγκελάριος, αν και παραμένει υπέρμαχος της αυστηρής λιτότητας, συναίνεσε με τις πρόσφατες αποφάσεις της Κομισιόν να παρασχεθεί χρονική παράταση στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ώστε να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους.
- Δαγκώνει τη γλώσσα της: Η Μerkel έχει πάψει - τεχνηέντως - να αντιδρά στις αποφάσεις της ΕΚΤ να παράσχει ενέσεις ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
"Η Μerkel έχει κάνει κάτι σαν διάλειμμα, υπό το φόβο νέας κλιμάκωσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη", εξηγεί ο Spiro.
"Ως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γερμανία θα σηκώσει στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος κάθε νέου, μελλοντικού πακέτου διάσωσης. Αυτό είναι βέβαιο... Αυτό όμως που επιθυμεί η Merkel είναι ο λογαριασμός να μην... προκύψει πριν τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου", καταλήγει ο Spiro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης