Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Spiegel: H επώδυνη αλήθεια για την Ελλάδα - Επιβεβλημένο ένα νέο haircut στο χρέος εδώ και τώρα - Συνιστά αναγκαίο κακό που δεν μπορεί να αποφευχθεί - Ας λάβει επιτέλους η Αθήνα μια δίκαιη ευκαιρία για να βγει από το τούνελ της κρίσης...

Spiegel: H επώδυνη αλήθεια για την Ελλάδα - Επιβεβλημένο ένα νέο haircut στο χρέος εδώ και τώρα - Συνιστά αναγκαίο κακό που δεν μπορεί να αποφευχθεί - Ας λάβει επιτέλους η Αθήνα μια δίκαιη ευκαιρία για να βγει από το τούνελ της κρίσης...
Για την επώδυνη πραγματικότητα με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα προειδοποιεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble.
Ποια είναι όμως αυτή η επώδυνη αλήθεια για την Ελλάδα; Το γερμανικό περιοδικό απαντά: Η χώρα χρειάζεται ένα νέο haircut στο χρέος της, εδώ και τώρα!
Κατά το Spiegel, δεν χωρούν πλέον υπεκφυγές. Η μοναδική λύση για να βγει η ελληνική οικονομία από το τούνελ της ύφεσης είναι ένα νέο haircut στο χρέος. Ένα νέο κούρεμα που θα αφορά στα δάνεια του επίσημου τομέα.
"Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνάντησε χθες μια πόλη φάντασμα. Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα συντρίμμια των λανθασμένων πολιτικών που έχουν ασκηθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια", σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, με άκρως γλαφυρό τρόπο. Και συνεχίζει: Με το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης, η τρόικα είχε προβλέψει μια σύντομη επώδυνη περίοδο για την Ελλάδα. Αλλά η κατάσταση σήμερα είναι εντελώς διαφορετική. Η Ελλάδα παραμένει δέσμια της ύφεσης, χωρίς να αχνοφαίνεται φως στην άκρως του τούνελ. Η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.
Όπως σημειώνει στη συνέχεια το γερμανικό περιοδικό, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για μια τόσο βαθιά κρίση. Αλλά η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κούρεμα, προκειμένου να ελαφρυνθεί από το μεγάλο βάρος του χρέους.
Οι Ευρωπαίοι ας το βαφτίσουν όπως θέλουν. Haircut, ελάφρυνση χρέους, κρατική χρεοκοπία. Αυτό είναι θέμα δευτερεύουσας σημασίας. Πρέπει όμως να γίνει, διαμηνύει το περιοδικό. Και υποστηρίζει: Αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να λάβει μια δίκαιη ευκαιρία για να εξέλθει από το τούνελ της κρίσης.
"Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα από ένα νέο ελληνικό κούρεμα. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Και πλέον δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η λύση αυτή. Μπορεί μόνο να καθυστερήσει, μέσω της εξής οδού: Χορήγηση νέων δανείων προς την Ελλάδα, με τον κόσμο να τρέφει φρούδες ελπίδες πως η χώρα μπορεί να τα αποπληρώσει... ", υποστηρίζει το Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης