Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Alpha Bank: Καλύτερο των εκτιμήσεων θα είναι το έλλειμμα του 2011

Alpha Bank: Καλύτερο των εκτιμήσεων θα είναι το έλλειμμα του 2011
Σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από αυτά που αναγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό εκτιμά ότι θα υποχωρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 η Alpha Bank, σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο της Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.
Σύμφωνα με το Δελτίο, το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν τελικά το 2010 κατά 1,02 δις ευρώ (0,44% του ΑΕΠ) από το εκτιμώμενο έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010.
Λαμβάνοντας δε υπόψη και τη σοβαρή προοπτική ότι η πτώση του πραγματικού ΑΕΠ το 2010 δεν θα υπερβεί το -3,8% (από 4,2% που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός του 2010), το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης αναμένεται τώρα να διαμορφωθεί σε επίπεδα κάτω του 9% του ΑΕΠ.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Alpha Bank, με τα μέτρα που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες του 2010, ο Προϋπολογισμός του 2011 ενισχύεται με επιπλέον:
• 1 δις ευρώ περίπου από την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009.
• 500 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων
• Επίσης, φόροι περιουσίας ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου, εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν για να εισπραχθούν το 2011. χαμένο έδαφος που έριξε τις κεφαλαιοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Με τη σημερινή άνοδο των δύο μετοχών, αν διατηρηθεί, θα έχει αποκατασταθεί ένα μέρος από το πλήγμα που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος από το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας από τους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι μετά από αρκετές ημέρες, η κεφαλαιοποίησε της ΕΤΕ βρέθηκε ξανά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 6 δις. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης