Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πως θα κινηθεί το ευρώ το 2011; Ιδού οι εκτιμήσεις της Julius Bear...

tags :
Πως θα κινηθεί το ευρώ το 2011; Ιδού οι εκτιμήσεις της Julius Bear...
Μεταξύ 1,30 και 1,35 δολ. αναμένει να κινηθεί το ευρώ το 2011 η Julius Bear στην τελευταία μηνιαία έκθεση της για τα νομίσματα, όπου περιγράφει τους θετικούς και τους αρνητικούς καταλύτες διαμόρφωσης της ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου.
Σύμφωνα με τη Julius Bear, τα θεμελιώδη μεγέθη της ευρωζώνης παραμένουν ισχυρά, ενώ η βελτίωση του κλίματος στην παγκόσμια οικονομία οδηγεί τους επενδυτές να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο στις τοποθετήσεις τους. Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, επικουρικά λειτουργεί και το γεγονός ότι λόγω των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων οι συνθήκες ρευστότητας είναι σημαντικά βελτιωμένες στηρίζοντας τα νομίσματα που δεν κινδυνεύουν από πληθωριστικές πιέσεις.
Ωστόσο, η διακύμανση του ευρώ θα επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους της ευρωζώνης, ενώ ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι ακόμη ορατός αναστέλλοντας τις τοποθετήσεις των επενδυτών στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Αρνητικά θα επηρεαστεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και από τη συνέχιση των αγορών κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα, ενώ η διαδικασία της προσαρμογής των χωρών κρατών θα μειώσει τη διάθεση των ιδιωτικών κεφαλαίων, εξαιτίας των επιπτώσεων της στην ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις της Julius Bear για το ευρώ, διαμορφώνονται ως εξής:

Εκτιμήσεις Julius Bear για το ευρώ
Ιανουάριος Απρίλιος Δεκέμβριος
Ευρώ/δολάριο (JB) 1,36 1,3 1,35
Μέση Εκτίμηση 1,31 1,33
Ευρώ/γιεν 112,5 111,8 120,2
Μέση Εκτίμηση 110,3 117
Ευρώ/Ελβ. Φράγκο 1,3 1,3 1,33
Μέση Εκτίμηση 1,28 1,32
Ευρώ/στερλίνα 0,85 0,85 0,85
Μέση Εκτίμηση 0,84 0,83

Σύμφωνα με τη Julius Bear το ευρώ έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι το δολάριο θεωρείται φθηνό στις διεθνείς αγορές, ενώ χαρακτηρίζει και υπερβολικές τις εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής στο αμερικανικό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης