Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Goldman Sachs: Nέα ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές - Περνούν από τη φάση της ελπίδας στο στάδιο της ανάπτυξης - Στο κατώφλι μιας νέας bull market οι διεθνείς αγορές

Goldman Sachs: Nέα ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές - Περνούν από τη φάση της ελπίδας στο στάδιο της ανάπτυξης - Στο κατώφλι μιας νέας bull market οι διεθνείς αγορές
Την ψήφο εμπιστοσύνης που δίδει στις διεθνείς αγορές ανανεώνει η Goldman Sachs, επαναλαμβάνοντας πως παραμένει bullish (αισιόδοξη) για τις μετοχές.
"Οι μετοχές συνεχίζουν να προσφέρουν στους επενδυτές τις καλύτερες προοπτικές για σημαντικές αποδόσεις", δηλώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. Όπως προσθέτουν, πλέον οι μετοχές βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο, εξερχόμενες από τη φάση της "ελπίδας" και εισερχόμενες στη φάση της "ανάπτυξης".
"Όσον αφορά στις αποτιμήσεις των μετοχών... αυτές κινούνται διαρκώς ανοδικά", σχολιάζει ο Peter Oppenheimer, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs.
Όπως εξηγεί, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η τόνωση της εταιρικής κερδοφορίας και η αύξηση των μερισμάτων θα δώσουν νέα ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια.
"Οι μετοχές, στην τρέχουσα συγκυρία, εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερες προοπτικές από ότι δύνανται να καταγράψουν τα κρατικά ομόλογα", επισημαίνει στη συνέχεια ο Oppenheimer.
Όπως διευκρινίζει, η φάση της "ανάπτυξης" στην οποία εισέρχονται πλέον οι μετοχές αποτελεί το πιο σημαντικό στάδιο μιας bull market. "Για τα επόμενα 3-4 χρόνια, η προοπτική περαιτέρω αύξησης των εταιρικών κερδών παραμένει ισχυρή", σπεύδει να συμπληρώσει ο Oppenheimer.
"Οι ευρωπαϊκές μετοχές εμφανίζονται πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης