Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία θέτουν χρονοδιάγραμμα στην Συρία να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιο της – Ρωσία προτρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να μην κάνει χρήση βίας κατά της Συρίας

 ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία θέτουν χρονοδιάγραμμα στην Συρία να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιο της – Ρωσία προτρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να μην κάνει χρήση βίας κατά της Συρίας
ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία θέτουν χρονοδιάγραμμα στην Συρία να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιο της
Παράλληλα συνέταξαν προσχέδιο ψηφίσματος ώστε να τεθεί προς ψήφιση από τα 5 μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι τα 5 μόνιμα μέλη είναι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Ρωσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψήφισμα που προτείνουν ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία θα θέτει λεπτομερές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του συριακού χημικού οπλοστασίου.
Από την πλευρά της, η Μόσχα επιμένει ότι μία νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν θα πρέπει να επιτρέπει τη χρήση βίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε την Τρίτη ότι η Μόσχα ήταν ξεκάθαρη  όσον αφορά την απόρριψη της χρήσης βίας, όταν η αμερικανική και η ρωσική αντιπροσωπεία κατέληξε σε συμφωνία στη Γενεύη για την παράδοση του συριακού χημικού οπλοστασίου.
Εάν υπάρξουν σημάδια ότι η Συρία δεν εκπληρώνει τη συμφωνία ή εάν υπάρξουν πληροφορίες για περαιτέρω χρήση χημικών όπλων, «τότε το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εξετάσει την κατάσταση» δήλωσε ο Λαβρόφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς.

Έκκληση για δράση από Μπαν Κι Μουν

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες των χωρών του ΟΗΕ να αναλάβουν δράση για να σταματήσει η χρήση χημικών όπλων στη συριακή σύγκρουση.

«Θα απευθύνω μια ισχυρή έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες κατά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για δράση» στην Συρία, δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν, ενώ σημείωσε ότι μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να προβλέπει μια αποτελεσματική επιβολή.
Βάσει των ευρημάτων ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από την χρήση χημικών όπλων τον περασμένο μήνα στα περίχωρα της Δαμασκού, ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτοί που ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτές.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης