Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στ. Λεκκάκος (Τρ. Πειραιώς): Αρχές του 2012 οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν στις αγορές να δανεισθούν – Θα έρθουν deal, αλλά αργότερα

Στ. Λεκκάκος (Τρ. Πειραιώς): Αρχές του 2012 οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν στις αγορές να δανεισθούν – Θα έρθουν deal, αλλά αργότερα
(upd)Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρνουν να βγουν στις αγορές και να δανεισθούν τέλη του 2011 ή αρχές του 2012 διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς κ Σταύρος Λεκκάκος στο www.bankingnews.gr....

Οι τράπεζες είναι μεν εξαρτημένες από την ΕΚΤ αλλά ουσιαστικά διαθέτουν μια σταθερή πηγή άντλησης ρευστότητας.
Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι οι τράπεζες βρίσκονται κοντά σε deals επισήμανε, συγχωνεύσεις και εξαγορές θα υπάρξουν στον τραπεζικό κλάδο. Η διαδικασία μετασχηματισμού του ελληνικού τραπεζικούς συστήματος θα ξεκινήσει αλλά όχι άμεσα.
Σε αυτή την συγκυρία οι τράπεζες προσπαθούν να κλείσουν εκκρεμότητες, ανοικτά μέτωπα, να ενισχύσουν κεφάλαια, να διατηρήσουν επαρκή ρευστότητα.
Όταν οι προτεραιότητες αυτές αρχίσουν να περιορίζονται οι τράπεζες θα επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους υπό ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον.
Η συζήτηση με τον κ Λεκκάκο ένα έμπειρο και ικανό τραπεζικό στέλεχος περιστράφηκε προφανώς και στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Η αύξηση κεφαλαίου ήταν επιτυχημένη καθώς καλύφθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία και οι επενδυτές έδειξαν εμπιστοσύνη στην διοίκηση και στην τράπεζα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.
Η συγκέντρωση των κεφαλαίων της Πειραιώς δίνει την δυνατότητα στον όμιλο να ισχυροποιήσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, να θωρακισθεί εν μέσω μιας αβεβαιότητας για την οικονομία και παράλληλα να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό καθώς το ζητούμενο για κάθε τράπεζα είναι τα επαρκή κεφάλαια κατέληξε ο κ Λεκκάκος.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης