Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Νέο ράλι των ευρωπαϊκών αγορών προβλέπει η Citigroup - Οι μετοχές σε Ευρωζώνη και Βρετανία θα λάμψουν μέχρι τα τέλη του 2013

Νέο ράλι των ευρωπαϊκών αγορών προβλέπει η Citigroup - Οι μετοχές σε Ευρωζώνη και Βρετανία θα λάμψουν μέχρι τα τέλη του 2013
Bullish (αισιόδοξη) για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών για τους επόμενους τρεις μήνες δηλώνει η Citigroup, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, 2013.
"Παραμένουμε bullish για τις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών μετοχών, σε ορίζοντα 3 μηνών", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα σημερινή 12σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Global Macro Strategy: Weekly Views And Trade Ideas - No Blue Touch Taper", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του έτους", διαμηνύουν ρητά και κατηγορηματικά οι αναλυτές της Citigroup.
"Η ψήφος εμπιστοσύνης που δίδουν σταδιακά στις ευρωπαϊκές αγορές οι επενδυτές είναι γεγονός", σχολίαζε χθες στο ίδιο μήκος κύματος η Capital Economics, σε 2σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Are European equities really undervalued?".
Όπως επισημαίνει η Capital Economics, η μαζική εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών τροφοδοτήθηκε κυρίως από την παραδοχή πως οι αποτιμήσεις των μετοχών χαρακτηρίζονται ελκυστικές.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την Capital Economics, από ιστορικής πλευράς οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν ακόμη υποτιμημένες.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, 2013, οι ευρωπαϊκές μετοχές υπό-απέδωσαν σε σχέση με τις αμερικανικές.
Ωστόσο, από τον περασμένο Ιούλιο η τάση αντιστράφηκε, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να ισχυροποιούνται ολοένα και περισσότερο, λαμβάνοντας ώθηση από την πεποίθηση πως τα χειρότερα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Αλλά στην πραγματικότητα, η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα ολοένα και πιο ενθαρρυντικά οικονομικά μεγέθη στην Ευρωζώνη.  
"Η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών βασίστηκε και στη σταδιακή ισχυροποίηση των εταιρικών κερδών", σπεύδει να προσθέσει η Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης