Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Προβλέψεις - έκπληξη από τη Deutsche Bank για την πορεία της ελληνικής οικονομίας - Στο +0,8% η ανάπτυξη το 2014 και στο +2% το 2015 - Προσοχή! Επικίνδυνη η συνεχιζόμενη αδυναμία της μεταποίησης στην Ελλάδα

Προβλέψεις - έκπληξη από τη Deutsche Bank για την πορεία της ελληνικής οικονομίας - Στο +0,8% η ανάπτυξη το 2014 και στο +2% το 2015 - Προσοχή! Επικίνδυνη η συνεχιζόμενη αδυναμία της μεταποίησης στην Ελλάδα
Εξαιρετικά αισιόδοξη για την πορεία της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας εμφανίζεται η Deutsche Bank, παρουσιάζοντας τις νέες προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης το 2013, αλλά θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το επόμενο έτος, 2014, σχολιάζει η γερμανική επενδυτική τράπεζα, στη νέα 28σέλιδη έκθεσή της "Focus Europe - One small step at the time", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Eιδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deutsche Bank, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί στο -4,3% για το τρέχον έτος.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη ωστόσο είναι το μέγεθος για την ανάπτυξη της Ελλάδας που δίδει για τα επόμενα δύο χρόνια η γερμανική τράπεζα. Για το 2014 τοποθετεί την ανάπτυξη της οικονομίας στο +0,8%, ποσοστό υψηλότερο έναντι του +0,6% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2014 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Για το 2015 η Deutsche Bank αναμένει στο +2% την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο, οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας της Ελλάδας, εξηγώντας πως παραμένει ακόμη υπό πίεση.
"Ο δείκτης μεταποίησης στην Ελλάδα σημείωσε ισχυρή πτώση κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης", διαμηνύει η γερμανική τράπεζα, υποστηρίζοντας πως χωρίς την τόνωση της μεταποίησης η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη.
Αναφερόμενη η γερμανική τράπεζα στην πορεία του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξηγεί πως παραμένει επιφυλακτική. Αιτία; Οι δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Draghi, σύμφωνα με τις οποίες η ανάκαμψη της Ευρωζώνης παραμένει αδύναμη, εύθραυστη και σε μεγάλο βαθμό ανομοιογενής.
Κατά τη Deutsche Bank, η ανάγκη για έναν νέο, τρίτο γύρο φθηνών τριετών δανείων (LTROs) από την ΕΚΤ προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες κρίνεται επιτακτική, προκειμένου να θωρακιστεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Ωστόσο, όπως προβλέπει, η ΕΚΤ δεν θα προβεί άμεσα σε καμία τέτοια κίνηση... Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, ένας νέος γύρος LTROs θα ανακοινωθεί πιθανότατα μετά τα μέσα του επόμενου έτους, 2014, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί δύο καίριες διαδικασίες στην Ευρωζώνη:
- Η αξιολόγηση της ποιότητας των assets των ευρωπαϊκών τραπεζών
- Η δημοσιοποίηση του επόμενου γύρου των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης