Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στροφή 180 μοιρών για τον Vladimir Putin(Ρωσία) - «Ισχυρές οι προοπτικές για την πολιτική και επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας» - Παραδοσιακά «στενή» η εταιρική σχέση των δύο χωρών

Στροφή 180 μοιρών για τον Vladimir Putin(Ρωσία) - «Ισχυρές οι προοπτικές για την πολιτική και επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας» - Παραδοσιακά «στενή» η εταιρική σχέση των δύο χωρών
Στροφή 180 μοιρών  για τον Ρώσο Πρόεδρο, Vladimir Putin, ο οποίες λίγες εβδομάδες μετά την απαξίωση της Ελλάδας ως επενδυτικού φορέα, διαμήνυσε πως η διμερής επιχειρηματική συνεργασίας διαθέτει άκρως αισιόδοξες προοπτικές…
«Η Ρωσία τιμά την παραδοσιακά στενή "εταιρική σχέση" με την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία διαθέτει βαθιές ιστορικές και πνευματικές ρίζες» υπογράμμισε ο V. Putin, στο περιθώριο εκδήλωσης του Κρεμλίνου.
«Τον Σεπτέμβριο γιορτάσαμε τα 185 χρόνια από την καθιέρωση των διπλωματικών σχέσεών μας» πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
«Ο διμερής πολιτικός διάλογος και η επιχειρηματική μας συνεργασία έχουν καλές προοπτικές, συνυπολογίζοντας μεταξύ άλλων και την επικείμενη ελληνική προεδρία στην Ε.Ε.» υπερθεμάτισε εν συνεχεία.
Υπενθυμίζεται πως στις 23 Αυγούστου του 2013, ο V. Putin, κατακεραυνώνοντας τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, είχε υποστηρίξει τα εξής:
«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει επενδυτικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Rostov, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;»

Κύπρος και Ε.Ε. στις επιλογές του Putin
Αναφερθείς στην Κύπρο, ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως «θα συμβάλλουμε και στο εξής στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, θα συμμετάσχουμε στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος».
Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο V. Putin χαρακτήρισε την Ένωση «εταίρο προτεραιότητας» καθώς «ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη των πολυμερών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβαία επωφελούς ενεργειακής συνεργασίας, την προετοιμασία της νέας θεμελιώδους συμφωνίας συνεργασίας Ρωσίας- Ε.Ε. και προοπτικά τον σχηματισμό ενός ενιαίου οικονομικού και ανθρωπιστικού πεδίου από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό ωκεανό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης