Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Παρέμβαση Σταϊκούρα - Δεν προκύπτουν νέα μη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα - Εκτός λογικής τέτοιοι ισχυρισμοί - Εντός λογικής παραμένει η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών - Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014

Παρέμβαση Σταϊκούρα - Δεν προκύπτουν νέα μη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα - Εκτός λογικής τέτοιοι ισχυρισμοί - Εντός λογικής παραμένει η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών - Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014
"Νέα, μη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα, με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα, δεν προκύπτουν".
Τα ανωτέρω δηλώνει στη Realnews ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας θεωρεί ότι τέτοια μέτρα είναι "εκτός λογικής", ενώ όπως αναφέρει "εντός λογικής είναι η εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, η ανάταξη της πραγματικής οικονομίας".
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για το 2014. Δηλώνει πως "η κυβέρνηση δεν ξύνει τα νύχια της", διαπραγματεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και δεν χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με επικοινωνιακούς όρους".
Σε ερώτηση εάν θα σταματήσουν να χορηγούνται πρόωρες συντάξεις, αναφέρει ότι "δεν γνωρίζω εάν υφίσταται τέτοιο θέμα".

Δεν τίθεται θέμα λήψης νέων οριζόντιων μέτρων, διαμηνύει το Μαξίμου - Ναι σε διαρθρωτικού τύπου παρεμβάσεις - Με την τρόικα υπάρχει διαπραγμάτευση, όχι πόλεμος - Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν τις προσεχείς ημέρες Σαμαράς - Merkel


Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί τώρα το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel, πως δεν θα υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα και χρέος.
Κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στη συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel, τoνίζουν ότι ήταν μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες μεταξύ των δύο ηγετών.
Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δεν τίθεται θέμα λήψης νέων οριζόντιων μέτρων. Όπως διευκρινίζουν, αυτό που εξετάζεται είναι η λήψη διαρθρωτικών μέτρων που αφορούν σε ζητήματα όπως για παράδειγμα η μείωση της σπατάλης, η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυφής και να μην υπάρχει υπέρβαση ορισμένων ορίων στις δαπάνες των ΔΕΚΟ.
"Είμαστε σε διαπραγμάτευση και όχι σε πόλεμο", σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στις συζητήσεις με την τρόικα.
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος συνιστά "διαβατήριο", ενώ "με τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ληφθούν θα προχωρήσουμε και όλα θα πάνε καλά στις διαβουλεύσεις με την τρόικα".  
Σχετικά με τον φόρο ακινήτων, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι αυτό που είναι δίκαιο είναι να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μείωση της επιβάρυνσης του ΕΕΤΗΔΕ. Όπως τονίζουν, η επιβάρυνση αυτή μειώθηκε κατά 15% πέρσι και φέτος θα μειωθεί κατά 10 με 15%. Για να υπάρχει μείωση της επιβάρυνσης επιβάλλεται φόρος σε όσους έχουν ακίνητα χωρίς κτίσμα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Οι αγρότες για παράδειγμα, θα πληρώνουν μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο, ενώ το 80% εξ αυτών θα πληρώνει κάτω από 90 ευρώ το χρόνο. "Άρα η θέση μας είναι να πληρώνουν όλοι και λιγότερα", ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι οποίες επεσήμαναν ακόμη ότι στόχος είναι να μειωθεί περαιτέρω η επιβάρυνση.

Απορρίπτει τις αξιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης η Merkel - Δεν θα γίνει πολιτική διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος - Το παρασκήνιο της χθεσινής ολιγόλεπτης συνάντησης της Καγκελαρίου με τον Σαμαρά...

Απορρίπτει κατηγορηματικά, όπως όλα δείχνουν, το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για διαπραγμάτευση του ζητήματος του χρέους, σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.
Ερωτηθείσα σήμερα η Καγκελάριος - μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - για το τι συζήτησε χθες στο ολιγόλεπτο τετ α τετ που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε: "Η συνάντησή μου με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν διάρκειας πέντε λεπτών".
"Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής δεν συζητήθηκε το ελληνικό πρόβλημα", έσπευσε να διευκρινίσει η Merkel.
Ωστόσο οι διαθέσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου έγινα αμέσως σαφείς, αφού στη συνέχεια δήλωσε πως "δεν θα υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος".
Ωστόσο, όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, ελληνικές διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για... 20λεπτη συνάντηση μεταξύ του Α. Σαμαρά και της A. Merkel - και όχι για 5λεπτη όπως ισχυρίστηκε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Merkel επικεντρώθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με τον πρωθυπουργό να αναπτύσσει στην Καγκελάριο τα ελληνικά επιχειρήματα για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και για την ανάγκη να μπει φρένο στη λήψη νέων, οριζόντιων μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης