Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

JP Morgan: Mεταβατικό έτος για την Ευρωζώνη το 2014 - Στο 1,5% θα κινηθεί η ανάπτυξη - Η χαλάρωση της λιτότητας ωφελεί την ανάκαμψη της οικονομίας - Βαρίδι η συνεχιζόμενη άνοδος της ανεργίας

JP Morgan: Mεταβατικό έτος για την Ευρωζώνη το 2014 - Στο 1,5% θα κινηθεί η ανάπτυξη - Η χαλάρωση της λιτότητας ωφελεί την ανάκαμψη της οικονομίας - Βαρίδι η συνεχιζόμενη άνοδος της ανεργίας
Στο 1,5% τοποθετεί η JP Morgan την ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το επόμενο έτος, 2014, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης κερδίζει έδαφος", εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, στην τελευταία ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "A modestly rising tide lifts many boats", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, η σταδιακή ανάκαμψη της Ευρωζώνης αποδίδεται στις τελευταίες δράσεις των Ευρωπαίων ηγετών, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει "παραγωγικές". Ο αντίκτυπος όλων των τελευταίων πολιτικών αποφάσεων κρίνεται θετικός, με επίκεντρο τη σταδιακή χαλάρωση των ρυθμών δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στα θετικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, η αμερικανική τράπεζα περιλαμβάνει και το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το γνωστό σε όλους OMT, το οποίο αν και δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ επισήμως, εξακολουθεί να συνιστά ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας.
"Αν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής συνεχίσουν να χαλαρώνουν και οι πιστωτικές συνθήκες βελτιωθούν, τότε η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω", σχολιάζουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Aλλά, όπως προειδοποιούν, η αδύναμη αγορά εργασίας θα συνεχίσει να αποτελεί βαρίδι για την Ευρωζώνη. Κατά τη JP Morgan, η απασχόληση μπορεί να τονωθεί μέσω της ουσιαστικής βελτίωσης της παραγωγικότητας.
"Η συνεχιζόμενη ισχυροποίηση του ευρώ δεν είναι καλοδεχούμενη", σπεύδει να επισημάνει η αμερικανική τράπεζα.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως το 2014 θα είναι ένα μεταβατικό έτος για την Ευρωζώνη, αφού καίριες αποφάσεις - με στόχο την έξοδο από την κρίση - θα πρέπει να ληφθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης