Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στην Ευρωζώνη το Βερολίνο - Γερμανία: Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών στο Ecofin της Παρασκευής - Όχι σε όλα λένε οι Γερμανοί...

Δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στην Ευρωζώνη το Βερολίνο - Γερμανία: Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών στο Ecofin της Παρασκευής - Όχι σε όλα λένε οι Γερμανοί...
(upd)Δεν σταματά να εγείρει εμπόδια το Βερολίνο, στην κατεύθυνση της προώθησης της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη.
"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών στο Ecofin της Παρασκευής", δήλωσε πριν από λίγο Γερμανός αξιωματούχος.
"Η Γερμανία λέει όχι στο ενδεχόμενο ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ, ο ESM, να παράσχει πιστωτική γραμμή στον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
"Το δεν θα συζητήσει το ενδεχόμενο της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του ESM, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία", εξήγησε επίσης ο Γερμανός αξιωματούχος. Να σημειωθεί πως πριν από λίγη ώρα - προσερχόμενος στο Eurogroup - την ίδια δήλωση έκανε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble.
"Η Γερμανία θα εξετάσει τις ευρωπαϊκές προτάσεις για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών. Ελπίζουμε πως ίσως υπάρξει συμφωνία τον Δεκέμβριο", δήλωσε επίσης η γερμανική κυβερνητική πηγή.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Ecofin: «Βέβαιη» η στήριξη των κυβερνήσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες – Εάν τα stress tests καταδείξουν έλλειψη κεφαλαίων, τότε αρχικά οι μέτοχοι και μετέπειτα τα κράτη μέλη θα επωμιστούν το βάρος

Την στήριξη - εφόσον κριθεί αναγκαία - των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων με πρόσθετα κεφάλαια, αναμένεται να αποφασίσουν αύριο, Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του αυριανού Ecofin, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. επίκειται να ομονοήσουν στην στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών, σε περίπτωση που τα stress test, που θα διενεργηθούν το 2014, καταδείξουν κεφαλαιακές ελλείψεις.
Τα άνωθεν αναφέρει το προσχέδιο του Ecofin, το οποίο και δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.
Η διενέργεια των stress test, η οποία αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων assets, εγκολπώνεται στις διαδικασίες της τραπεζικής ενοποίησης της Ε.Ε.
Σύμφωνα λοιπόν, με το προσχέδιο του Ecofin, εάν τα stress tests καταδείξουν πως μία τράπεζα χρήζει περαιτέρω κεφαλαίων, τότε αρχικά το βάρος θα επωμιστεί στους μετόχους και τους επενδυτές.
Εφόσον όμως, τα απαιτούμενα κεφάλαια δεν εξευρεθούν, τότε το βάρος θα μετακυλήσει στις εθνικές κυβερνήσεις, που θα κληθούν να καταβάλουν τα υπολειπόμενα κεφάλαια.
Ωστόσο, διευκρινίζεται πως σε κάθε περίπτωση, το κράτος θα επεμβαίνει μόνο στην περίπτωση που οι ιδιώτες – μέτοχοι δεν κατορθώσουν να καλύψουν το κεφαλαιακό έλλειμμα.

(Πρώτη ενημέρωση: 16:35)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης