Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Διχασμένοι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ για το μέλλον της ευρωζώνης - Αισιόδοξος ο Mersch - Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν - Πιο επιφυλακτικός ο Nowotny - Προειδοποιεί για τον χαμηλό πληθωρισμό

tags :
Διχασμένοι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ για το μέλλον της ευρωζώνης - Αισιόδοξος ο Mersch - Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν - Πιο επιφυλακτικός ο Nowotny -  Προειδοποιεί για τον χαμηλό πληθωρισμό
Διχασμένοι εμφανίζονται οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, με τον κεντρικό τραπεζίτη του Λουξεμβούργου Yves Mersch, να εμφανίζεται αισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι τα χειρότερα πέρασαν, την ώρα που ο E. Nowotny, προειδοποιεί για τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού.
Αισιόδοξος για την κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη εμφανίστηκε ο κεντρικός τραπεζίτης του Λουξεμβούργου και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Yves Mersch.
«Τα χειρότερα των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνη πέρασαν και η νομισματική ένωση μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», δήλωσε ο Yves Mersch, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μιλώντας σε συνέδριο του  Euro Finance στη Φρανκφούρτη, τόνισε ότι υπάρχουν λόγοι για την ευρωζώνη να είναι αισιόδοξη.
Την ίδια ώρα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Eward Nowotny, προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη βρίσκεται ξεκάθαρα σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
“Ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει ως στόχο η ΕΚΤ, καθώς όπως παρουσίασε η στατιστική υπηρεσία Eurostat, o πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,7% τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Nowotny.
Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και την ευρωζώνη, έχει αρχίσει να βελτιώνεται αλλά όχι με τόσο ισχυρό ρυθμό όπως αναμέναμε στο παρελθόν.
«Αν η εντολή της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό φαίνεται να απειλείται, θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να καταφέρουμε να την υλοποιήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Nowotny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης