Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μοοdy's - Aναβάθμισε σε σταθερό το outlook της Finansbank, τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής - Αμετάβλητη στο Βa2 η αξιολόγηση

Μοοdy's - Aναβάθμισε σε σταθερό το outlook της Finansbank, τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής - Αμετάβλητη στο Βa2 η αξιολόγηση
Βελτίωση του θεμελιώδους πιστοληπτικού προφίλ της Εθνικής Τράπεζας διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Στην αναβάθμιση του outlook της Finansbank, της τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, σε σταθερό από αρνητικό προηγουμένως, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Μοοdy's.
Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Βa2 της τουρκικής τράπεζας, αλλά και όλες τις επιμέρους αξιολογήσεις της.
Όπως εξηγεί η Moody's, η αναβάθμιση του outlook της τουρκικής τράπεζας ανταντακλά τη βελτίωση του θεμελιώδους πιστοληπτικού προφίλ της μητρικής της, δηλαδή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο οίκος αξιολογεί ως εξής την Εθνική Τράπεζα: Αξιολόγηση Caa1, με σταθερό outlook.
Όπως προσθέτει η Moody's, η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί τη συστημική στήριξη προς την τράπεζα, δεδομένης της σπουδαιότητάς της για το τουρκικό τραπεζικό σύστημα, αφού διαθέτει μερίδιο αγοράς στο 4% σε όρους καταθέσεων.
Κατά τον οίκο αξιολόγησης, οι οικονομικές επιδόσεις της Finansbank κρίνονται ικανοποιητικές τα τελευταία χρόνια, παρά τις πιέσεις που προκλήθηκαν στη σκιά της απότομης επιδείνωσης του προφίλ κινδύνου της Εθνικής Τράπεζας.
Στα θετικά στοιχεία η Moody's περιλαμβάνει την περιορισμένη εξάρτηση της Finansbank από τη χρηματοδότηση της Εθνικής και το ικανοποιητικό λειτουργικό - θεσμικό περιβάλλον στην Τουρκία για τις τράπεζες.

Οι αξιολογήσεις της Finansbank από τη Moody's

- Ba2 and Not-Prime long-term and short-term local- and foreign-currency deposit ratings
- Ba2 foreign-currency senior unsecured debt rating
- E+ standalone bank financial strength rating (BFSR)
- Provisional (P) Ba2 long-term foreign-currency senior unsecured debt rating assigned to Finansbank's global medium-term note (GMTN) programme.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης