Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ομόλογα Διασποράς: Στόχος 500 - 800 εκατ. δολ - Το συνολικό πρόγραμμα φθάνει τα 3 δισ. δολάρια

Ομόλογα Διασποράς: Στόχος 500 - 800 εκατ. δολ - Το συνολικό πρόγραμμα φθάνει τα 3 δισ. δολάρια
Στόχο  500 με 800 εκατ δολάρια θέτει η Ελληνική Κυβέρνηση από τα ομόλογα διασποράς που θα προωθήσει εντός του Απριλίου στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι το συνολικό πρόγραμμα φθάνει τα 3 δισ δολάρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκαν και οι δαπάνες ύψους 197.000 δολαρίων οι οποίες θα αποδοθούν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC).
Το www.bankingnews.gr από τις 28 Φεβρουαρίου είχε αναφέρει ότι "με την πάροδο ενός μήνα από τις απαιτούμενες εγκρίσεις της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς, το ελληνικό δημόσιο θα επιδιώξει να προχωρήσει σε αυτή την ιδιαίτερη έκδοση με στόχο να αντλήσει 500 με 800 εκατ δολ. Δηλαδή ουσιαστικά τέλη Μαρτίου ή κατά το πιθανότερο το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Θα απευθύνεται σε ομογενείς στις ΗΠΑ και με βάση ενδείξεις θα φέρει επιτόκιο περίπου 5,8% με 6%.
Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τι διάρκειας θα είναι πιθανότατα 5 ή 10 χρόνια και ως στόχο θα έχει περισσότερη συμβολική διάσταση ότι δηλαδή οι Έλληνες της διασποράς στηρίζουν την χώρα σε μια δύσκολη περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης