Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) – Οι Αγγλοσάξονες μας θεωρούσαν γελοίους για την έως σήμερα κοινωνική μας πολιτική – Δριμεία επίθεση στην Κομισιόν

tags :
Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) – Οι Αγγλοσάξονες μας θεωρούσαν γελοίους για την έως σήμερα κοινωνική μας πολιτική –  Δριμεία επίθεση στην Κομισιόν
Υπέρ του να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης




Την άποψη ότι μέχρι πρότινος οι Αγγλοσάξονες θεωρούσαν τους Ευρωπαίους λίγο πολύ γελοίους για την κοινωνική πολιτική που εφάρμοζαν εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaueble μιλώντας σε συνέδριο για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης στις Βρυξέλλες.
«Αυτό άλλαξε» τόνισε με νόημα ο κ.Schaeuble, ο οποίος έβαλε κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους υπερβολικούς κανονισμούς που διέπουν την ευρωπαϊκή οικονομία και όχι μόνο.
«Δεν είναι δυνατόν η Κομισιόν να μην λαμβάνει υπόψη της την κοινή γνώμη στα διάφορα κράτη-μέλη» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος σημείωσε με έμφαση πως πρέπει να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει ακόμα πιο έντονα την κριτική τους προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έσπευσε να υποστηρίξει ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Όπως είπε ο Schaeuble, η Ε.Ε. είναι πιο «ηλικιωμένη» σε δημογραφικούς όρους, παρουσιάζει μεγαλύτερη ζήτηση για κοινωνικά επιδόματα και είναι πιο σκεπτική απέναντι στις νέες τεχνολογίες.
«Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ. Η Ευρωζώνη αποτελείται από 18 εν μέρει κυρίαρχα κράτη-μέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Σημειώνεται πως σε ομιλία του χθες σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο κ.Schaeuble εμφανίστηκε ανοιχτός στη δημιουργία ενός ξεχωριστού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ.
«Θα ήταν σχετικά εύκολο να επιτευχθεί αυτό, δημιουργώντας ένα κοινοβούλιο της Ευρωζώνης με μέλη από τις χώρες της Ευρωζώνης», είπε ο Schaeuble υποστηρίζοντας ότι ένα διακριτό κοινοβούλιο για τα κράτη- μέλη του ευρώ θα επιτρέψει στα κράτη αυτά να συνδεθούν στενότερα.
«Πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση με ένα έξυπνο τρόπο και το κατοχυρώνουμε αυτό κάνοντας αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ. Μπορώ να φανταστώ την ύπαρξη ενός κοινοβουλίου της Ευρωζώνης», ανέφερε ο Γερμανός αξιωματούχος, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για εκτεταμένες νομικές αλλαγές για την υποστήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και στήριξη του νομίσματος.
Πάντως, οι αναφορές αυτές σχολιάσθηκαν επικριτικά τόσο από αναλυτές όσο και από πολιτικούς, οι οποίοι υποστήριξαν πως η συγκεκριμένη πρόταση αμφισβητεί τα ίδια τα θεμέλια της ΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης