Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τουρκία – «Όχι» στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ως μέσο στήριξης της λίρας – Επιλογές εκτός της περπατημένης επιθυμεί η Άγκυρα

Τουρκία – «Όχι» στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ως μέσο στήριξης της λίρας – Επιλογές εκτός της περπατημένης επιθυμεί η Άγκυρα
Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Mehmet Simsek
(upd2)To ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ως μέσο στήριξης της τουρκικής λίρας, απέκλεισε αναφανδόν, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Mehmet Simsek.
«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος υπουργός.
Σημειώνεται πως την Τρίτη, η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια δανεισμού στο 12% προκειμένου να ανακόψει την καθοδική πορεία της τουρκικής λίρας.
Υπενθυμίζεται παράλληλα, πως ο Πρωθυπουργός, R.T. Erdogan προανήγγειλε την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου για την ανόρθωση του νομίσματος και της οικονομίας, γενικότερα.
«Επιδιώκουμε κάτι πέραν των συνηθισμένων. Εκτός των συνήθων πρακτικών» υπογράμμισε ο Mehmet Simsek.

Τι μετέδιδε χθες, Τετάρτη, το bankingnews.gr:
Την ύπαρξη ενός νέου, εναλλακτικού σχεδίου για τις διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, γνωστοποίησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, R.T. Erdogan.
«Η Τουρκία διαθέτει ένα εναλλακτικό πλάνο για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της λίρας» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Σημειώνεται πως χθες, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το επιτόκιο δανεισμού στο 12% προκειμένου να περιορίσει την ραγδαία πτώση της λίρας.
Όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, λεπτομέρειες του σχεδίου θα κοινοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Παράλληλα, ο R.T. Erdogan επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης