Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το Μάρτιο η κοινή υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Το Μάρτιο η κοινή υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Η καταβολή του όμως θα «τρέχει» από 1/1/2014



Το Μάρτιο αναμένεται η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου.
Ο κ.Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι η εν λόγω παροχή, που προβλέπεται από το μνημόνιο και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας, θα καταβληθεί στους δικαιούχους αναδρομικά από την 1/1/2014 ανεξάρτητα από την ημερομηνία έγκρισης του αιτήματος.
Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι ήδη έχει προχωρήσει η συλλογή στοιχείων ώστε να δημιουργηθεί η βάση δεδομένων.
Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, οι υπηρεσίες των δήμων που θα λειτουργούν ως υποδοχείς αιτήσεων, δεν θα αρκούνται μόνο στη συλλογή στοιχείων και ελέγχου των επωφελούμενων που θα προσέλθουν, αλλά θα μπορούν να δρουν αυτοβούλως και να εντοπίζουν «την αφανή ζήτηση», δηλαδή συνανθρώπους μας που δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά δεν προσήλθαν, για να υποβάλουν αίτηση.
Με την υλοποίηση του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, δίνεται προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας και στη διασφάλιση του δικαιώματος ενός «ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης» για όλους τους πολίτες.
Η παροχή, που θεσμοθετήθηκε με το ν.4093/12, δεν θα είναι μόνο οικονομική ενίσχυση, αλλά θα συνδυαστεί με την ένταξη του δικαιούχου σε άλλα προγράμματα και δράσεις, όπως έκδοση βιβλιαρίου ανασφαλίστων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ευρωπαϊκή βοήθεια για άπορους, επιδότηση ενέργειας (θέρμανση, κοινωνικό τιμολόγιο) και ένταξη στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης